PORUKA I HDZ-u / GLAS za Milanovića: 'On Hrvatskoj može ponuditi povratak demokratskih vrijednosti'

Image
Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Sgurni su i da će GLAS polučiti odličan rezultat na parlamentarnim izborima

6.10.2019.
13:50
Zarko Basic/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednica Građansko liberalnog saveza (GLAS) Anka Mrak-Taritaš rekla je u nedjelju da će na predsjedničkim izborima ta stranka poduprijeti kandidata SDP-a i bivšeg premijera Zorana Milanovića jer su sigurni da Hrvatskoj može ponuditi povratak demokratskih vrijednosti.

Na konferenciji za novinare Mrak-Taritaš je ocijenila kako "ova zemlja i građani imaju pravo na političku različitost i raznolikost" te da je HDZ "sebi uzeo za pravo da dominira ne samo politikom, nego i kadroviranjem, u Hrvatskoj i izvan Hrvatske".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"HDZ svojim načinom vladanja šalje poruku - ili HDZ, ili nitko - a ovi predsjedničkih izbori moraju pokazati da to nije tako", istaknula je.

Stoga će, temeljem odluke Nacionalnog vijeća stranke, koje se sastalo u Osijeku, na predsjedničkim izborima poduprijeti Zorana Milanovića jer su, kako ističe, apsolutno sigurni da Milanović Hrvatskoj može ponuditi  "povratak njenih demokratskih vrijednosti" i sigurni su da to može i učiniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je glavni razlog zbog kojega podržavamo Zorana Milanovića, kao predsjedničkog kandidata, dodala je Mrak-Taritaš.

Predsjednica Nacionalnog vijeća GLAS-a Nada Turina-Đurić ocijenila je kako je "ponuda na tržištu predsjedničkih kandidata takva da, na žalost, prevladava određena opcija", i da to ne ide u dobrom smjeru, jer se ne stvara kvalitetna ravnoteža.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smatra kako će Milanović, s podrškom GLAS-a, stvoriti prevagu prema lijevom i građansko-liberalnom centru.

To je ključan trentuak za budućnost razvoja demokracije i sprječavanje onoga što se danas događa, a to je urušavanje demokracije u Hrvatskoj, smatra Turina-Đurić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje novinara što u GLAS-u očekuju od predstojećih parlamentarnih izbora, Mrak-Taritaš je odgovorila kako parlamentarne izbore očekuju otprilike u ovo vrijeme iduće godine, a sigurna je da će GLAS "polučiti odličan rezultat na parlamentarnim izborima".

"Želimo naglasiti da ova zemlja ima pravo na različitost i da se moraju vratiti demokratske vrijednosti, jer ako tako ne bude, samo je pitanje tko će zadnji ugasiti svijetlo", poručila je Mrak-Taritaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo