markić upozorava: / 'Glasačke kutije su zatvorene naljepnicama, a ne pečaćenjem'

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Udruga 'U ime obitelji' navodi kako su njihovi promatrači primijetili da glasačke kutije nisu zatvorene kao dosad, pečaćenjem, već je vrpca uz stijenku kutije zalijepljena naljepnicom.

28.12.2014.
18:12
Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

Prema podatcima promatrača Udruge U ime obitelji do 15,30 sati na birališta je izašlo oko 31 posto birača, što je, unatoč vremenskim neprilikama, više nego na prošlim izborima 2009. godine.

Udruga napominje kako je izvješće stiglo od njezinih promatrača s 230 biračkih mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodi kako su promatrači primijetili da glasačke kutije nisu zatvorene kao dosad, pečaćenjem, već je vrpca uz stijenku kutije zalijepljena naljepnicom.

U općini Nuštar, kako je dojavio jedan građanin, na biračkom mjestu u općinskoj zgradi oko 7,30 sati uočio je da izborna kutija nije zatvorena pečaćenjem, kako je to bilo na prethodnim izborima, već je trobojna vrpca uz stijenku kutije zalijepljena naljepnicom kvadratnog oblika bez jasno vidljivih oznaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Članica biračkog odbora mu je pojasnila da je taj novitet propisalo Državno izborno povjerenstvo (DIP), navodi se u priopćenju i dodaje kako 'građanin smatra da takav način zatvaranja izbornih kutija, kao i manipulativni brojevi birača u Hrvatskoj bude opravdanu sumnju u nepristran, kvalitetan i transparentan rad DIP-a'.

Nekoliko promatrača U ime obitelji vrijeđano je na nekoliko mjesta u Hrvatskoj, ističe udruga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodaje i kako je u Zagrebu članica biračkoga odbora bila pod utjecajem alkohola, te je nakon primjedbe promatrača udaljena s biračkog mjesta.

Udruga U ime obitelji DIP-u je prijavila 682 promatrača koji su raspoređeni po cijeloj Hrvatskoj, najviše u gradu Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo