PODIJELA INTERESA / Glasnogovornik Bijele kuće: 'Amerika je otvorena za ideju operacija protiv Islamske države u Siriji s Rusijom'

Image
Foto: AP Photo/Evan Vucci

"Ukoliko postoji mogućnost suzbijanja Islamske države s bilo kojom zemljom, bila to Rusija ili neka druga, s kojom dijelimo nacionalni interes u tom problemu, mi se slažemo", rekao je glasnogovornik Bijele kuće

23.1.2017.
23:05
AP Photo/Evan Vucci
VOYO logo

Sjedinjene Države su otvorene za ideju vođenja zajedničkih vojnih operacija protiv džihadista skupine Islamska država u Siriji, rekao je u ponedjeljak glasnogovornik Bijele kuće. To je objavljeno nakon što je Pentagon demantirao objavu ruske vojske prema kojoj je Rusija u koordinaciji sa Sjedinjenim Državama izvela zračne napade na  Islamsku državu u Siriji.

"Ukoliko postoji mogućnost suzbijanja Islamske države s bilo kojom zemljom, bila to Rusija ili neka druga, s kojom dijelimo nacionalni interes u tom problemu, mi se slažemo", rekao je Sean Spicer na svojoj prvoj konferenciji za novinare tijekom predsjedanja Donalda Trumpa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Predsjednik je jasno rekao da će surađivati sa svim zemljama koje dijele naše interese u poražavanju IS", precizirao je. Na pitanje predstavlja li to otvaranje prema režimu sirijskog predsjednika Bashara al-Assada, Spicer je rekao da se oni "neće povezati s nekima pod izgovorom da žele poraziti IS, ukoliko im američki interesi nisu prioritet".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo