Rasprava u Saboru / Glasovac optužila HNS da je 'lažljiv': 'Prodali ste učitelje i profesore za 50 kuna'

Buran četvrtak u Hrvatskom saboru

31.10.2019.
16:00
VOYO logo

Saborska zastupnica Sabina Glasovac (SDP) optužila je u četvrtak HNS da je "lažljiv" jer je na Vladinoj sjednici podržao prijedlog proračuna iako u njemu nisu predviđena dodatna sredstva za povećanja plaća zaposlenih u osnovnim i srednjim školama i jer su ih, kako je rekla, prodali za 50 kuna.

"Sindikati znaju zašto ne odustaju od svojih zahtjeva, nakon 16 dana 70.000 zaposlenika nastavlja štrajk za zaštitu dostojanstva i primjerenije vrjednovanje svoga rada. Taj štrajk je već sada jedan od najdugotrajnijih", rekla je Glasovac u slobodnoj raspravi u Hrvatskom saboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Apelirala je na premijera Andreja Plenkovića da ne izbjegava dijalog i ne ponižava prosvjetne radnike, već da učini nešto dobro za buduće naraštaje.

Podsjetila kako se iz Vlade hvale da imaju suficit proračuna, da su povećane plaće u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, sustavu socijalne skrbi i zdravstvu. "Nitko nema ništa protiv da se njihov rad bolje vrjednuje i plati", dodala je i upozorila kako se s druge strane izbjegava razgovor s predstavnicima obrazovnih sindikata, oni se omalovažavaju i brutalno im se pokazuje da - nisu bitni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O problemu sigurnosti na prometnicama

Tomislav Žagar (Klub HSU, Snaga) upozorio je na problem sigurnosti u cestovnom prometu jer je samo jučer, u srijedu, na prometnicama poginulo više osoba, a nekoliko ih je teško ozlijeđeno.

Dodao je kako će statistika vjerojatno pokazati smanjenje broja poginulih u prometu nakon postroženja Zakona o sigurnosti cestovnog prometa, ali neće dati odgovor što treba činiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žagar smatra da je prevencija puno bolja od represije te se zauzima za povećanje broja sati prometne kulture tijekom obrazovanja i za oslobađanje poreza na promet bezalkoholnih pića.

Na kraju zasjedanja predsjedavajući današnje sjednice, potpredsjednik Sabora Siniša Hajdaš Dončić poimence je pozdravio nekoliko zastupnika koji su ostali do kraja poželjevši im ugodan produženi vikend. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjednica se nastavlja u srijedu 6. studenoga.

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo