seksizam u politici / Glasovac traži hitnu sjednicu zbog seksističkih ispada u Saboru: 'Divljački su verbalno napali zastupnice'

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Glasovac predlaže da se u ovakvim situacijama u Hrvatskom saboru primjenjuje opomena s oduzimanjem riječi

14.7.2022.
11:29
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Saborska zastupnica Sabina Glasovac poslala je pismo predsjedniku Hrvatskog sabora Gordanu Jandrokoviću potaknuto ispadima tijekom govora zastupnika Ante Prkačina i Hrvoja Zekanovića u Saboru. Traži hitnu sjednicu Predsjedništva Sabora te strože kažnjavanje za takve ispade.

"Divljački su verbalno napali zastupnice Uršu Raukar Gamulin i Sandru Benčić te gradonačelnicu Grada Siska Kristinu Ikić Baniček. Oba verbalna napada bila su izrazito obilježena seksističkim pristupom i uvredama čija je osnova bla upravo u rodnoj pripadnosti gospođa Raukar Gamulin, Benčić i Ikić Baniček, međutim reakcija tada predsjedavajućih plenarnom sjednicom bila je mlada, neprimjerena i duboko pogreška, s obzirom na to da su potpredsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner i potpredsjednik Hrvatskog sabora Ante Sanader dopustili da se ovakav govor nastavi", poručuje Glasovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izrečena opomena bila je upućena ne samo zastupnicima Prkačinu i Zekanoviću, nego i žrtvama njihovih brutalnih napada", dodaje.

Glasovac predlaže da se u ovakvim situacijama u Hrvatskom saboru primjenjuje opomena s oduzimanjem riječi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo