želi 5 zastupnika / Glavaš: 'Nisam razočaran, ali ni zadovoljan privremenim neslužbenim rezultatima '

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Vjerujem da će se otvoriti prostor za stvaranje zajedničkog kluba zastupnika, s još nekim političkim partnerima, koji ne budu mogli samostalno formirati zastupnički klub, poručio je Glavaš

8.11.2015.
23:14
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Osnivač HDSSB-a i prvi na stranačkoj listi u 4. izbornoj jedinici Branimir Glavaš izjavio je u nedjelju kako nije razočaran, ali ni zadovoljan privremenim neslužbenim rezultatima parlamentarnih izbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U izjavi novinarima nakon proglašenja prvih privremenih rezultata Državnog izbornog povjerenstva, Glavaš je kazao kako je na sjednici Glavnog odbora stranke rekao kako bi, školskim riječnikom, tri zastupnika bio dobar rezultat, četiri zastupnika vrlo dobar, a pet odličan rezultat.

Dva zastupnika su dovoljan rezultat, iako nismo ostvarili očekivani rezultat od tri zastupnika, ovo zadovoljava i otvara prostor za djelovanje, kako bi HDSSB nastavio s realizacijom svoga programa, kao parlamentarna stranka, ali ne sa samostalnim klubom zastupnika, rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjerujem da će se otvoriti prostor za stvaranje zajedničkog kluba zastupnika, s još nekim političkim partnerima, koji ne budu mogli samostalno formirati zastupnički klub, poručio je Glavaš. Ocijenio je kako je to "dovoljna startna pozicija" za treći ulazak HDSSB-a u Hrvatski sabor, što jamči opstojnost i budućnost stranke na političkoj sceni Hrvatske.

Na novinarski upit hoće li rezultat HDSSB-a otvoriti preispitivanja unutar stranke te hoće li biti nekih promjena Glavaš je kazao kako je do takvog rezultata došlo "jer nikada nije bilo tolike podijeljenosti hrvatskog biračkog tijela na lijeve i desne", pa je ostalo vrlo malo prostora za regionalne stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na upit hoće li ići u Hrvatski sabor Glavaš je kazao kako postoji mogućnost da ga je netko pretekao po broju preferencijalnih glasova, ali ako je osvojio mandat ići će u Sabor.

Dodao je kako drugi na listi Vladimir Šišljagić neće ići u Sabor jer će nastaviti obnašati dužnost osječko-baranjskog župana, pa će saborski mandat staviti u mirovanje, a stranka će odlučiti tko će ga zamijeniti, uzimajući u obzir i broj preferencijalnih glasova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo