Otkriće GONG-a / Glavašević: 'Vlada je bila protiv ukidanja roaminga u EU i na taj način radila protiv interesa građana'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Glavašević je pozvao premijera da radi za dobro i interes hrvatskih građana, a ne direktore i vlasnike telekoma

31.1.2020.
15:43
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Nezavisni saborski zastupnik Bojan Glavašević osvrnuo se u petak na otkriće Gonga da je Vlada 2017. na Vijeću Europske unije glasala protiv ukidanja naknada za roaming građanima unutar EU-a, pozvavši je da radi u interesu hrvatskih građana a ne telekomunikacijskih kompanija.

"Zaslugom udruge Gong danas smo saznali o još jednom u nizu skandaloznih slučajeva kada je ova Vlada radila protiv interesa svojih vlastitih građana, saznali smo da su 2017. bili protiv ukidanja roaminga unutar EU, na taj način su direktno radili protiv interesa građana, a za interes velikih međunarodnih telekoma", kazao je Glavašević iznoseći stajalište Kluba zastupnika Hrvatske stranke umirovljenika, SNAGA-e, nezavisnih zastupnika i Nove politike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Premijer nam uporno govori da se trebamo fokusirati na hrvatsko predsjedanje Unijom, a europsku politiku vodi daleko od očiju javnosti, bez javnog savjetovanja, po kabinetima i tako da građanima uzme što više novca i stavi ih u džepove ionako prebogatih multinacionalki koje porez ne plaćaju u Hrvatskoj", dodao je.

VEZANE VIJESTI:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tko premijeru savjetuje da vodi politiku na štetu građana i imaju li ti savjetnici ili savjetnice direktnu korist od toga", upitao je Glavašević i pozvao premijera da radi za dobro i interes hrvatskih građana, a ne direktore i vlasnike telekoma.

Zastupnik Ante Pranić (Nezavisna lista mladih) u stanci se osvrnuo na natječaj za prodaju 47 državna stana na koji se mogu javiti fizičke i pravne osobe iz Hrvatske i iz država Europskog gospodarskog prostora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije mu jasno, kaže, zašto se ti stanovi prodaju onome tko ponudi više bez demografskih kriterija dok mlade obitelji u Bjelovaru, Zagrebu, Osijeku, Karlovcu nemaju riješeno stambeno pitanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo