Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Čeka se odluka Sabora

Glavašu skinut imunitet, zastupniku Živog zida Bunjcu ne: 'Zahtjev je neosnovan'

Zastupnik ne može biti pozvan na odgovornost za mišljenje izrečeno u Saboru, zaključilo je Mandatno imunitetno povjerenstvo

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Hina/ 7.7.2017. u 10:32
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

ZAGREB - Mandatno imunitetno povjerenstvo (MIP) u petak je, na zahtjev Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu, skinulo imunitet Branimiru Glavašu (HDSSB), dok je odbilo skinuti imunitet Branimiru Bunjcu (ŽZ) što je tražio privatni tužitelj, Jadranska banka iz Šibenika.

Odluke MIP-a još treba potvrditi Hrvatski sabor.

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu zatražilo je da se Glavašu skine imunitet, odnosno dade odobrenje da se protiv njega nastavi voditi kazneni postupka zbog kaznenog djela ratnog zločina protiv civilnog stanovništva, naveo je predsjednik MIP-a Žarko Tušek podsjetivši da je u tijeku ponavljanje kaznenog postupka protiv Glavaša, jer je rješenjem Vrhovnog suda ukinuta prvostupanjska presuda protiv njega.

Sabor mu ponovno treba skinuti imunitet kako bi se postupak mogao nastaviti, rekao je Tušek, čiji je prijedlog MIP prihvatio bez rasprave i jednoglasno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Zahtjev da se zastupniku Živog zida Bunjcu ukine imunitet u startu je neosnovan, imunitet štiti zastupnika od mišljenja iznijetih u Hrvatskom saboru, rekao je Tušek referirajući se na tužbu, koju je zbog kaznenog djela klevete, protiv Bunjca podnijela Jadranska banka iz Šibenika, zamjerajući mu navode koje je izrekao u Saboru.

Zastupnik ne može biti pozvan na odgovornost za mišljenje izrečeno u Saboru, zahtjev je u startu neosnovan, istaknuo je Tušek čije su tumačenje jednoglasno i bez rasprave podržali i ostali čalnovi MIP-a.

Upravo se čita

Image
ŽIVOT NA VAGI

Zuzana kroz suze: 'Bila sam neželjeno dijete. Kad je mama ostala trudna, saznala je da je tata oženjen'

Hina/ 7.7.2017. u 10:32
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
borba s konkurencijom

Obitelj koja mora uništiti 150 tisuća kokoši podnijela kaznenu prijavu USKOK-u: 'Znamo da su oni to skuhali...'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba