Čeka se odluka Sabora / Glavašu skinut imunitet, zastupniku Živog zida Bunjcu ne: 'Zahtjev je neosnovan'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Zastupnik ne može biti pozvan na odgovornost za mišljenje izrečeno u Saboru, zaključilo je Mandatno imunitetno povjerenstvo

7.7.2017.
10:32
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

ZAGREB - Mandatno imunitetno povjerenstvo (MIP) u petak je, na zahtjev Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu, skinulo imunitet Branimiru Glavašu (HDSSB), dok je odbilo skinuti imunitet Branimiru Bunjcu (ŽZ) što je tražio privatni tužitelj, Jadranska banka iz Šibenika.

Odluke MIP-a još treba potvrditi Hrvatski sabor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu zatražilo je da se Glavašu skine imunitet, odnosno dade odobrenje da se protiv njega nastavi voditi kazneni postupka zbog kaznenog djela ratnog zločina protiv civilnog stanovništva, naveo je predsjednik MIP-a Žarko Tušek podsjetivši da je u tijeku ponavljanje kaznenog postupka protiv Glavaša, jer je rješenjem Vrhovnog suda ukinuta prvostupanjska presuda protiv njega.

Sabor mu ponovno treba skinuti imunitet kako bi se postupak mogao nastaviti, rekao je Tušek, čiji je prijedlog MIP prihvatio bez rasprave i jednoglasno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zahtjev da se zastupniku Živog zida Bunjcu ukine imunitet u startu je neosnovan, imunitet štiti zastupnika od mišljenja iznijetih u Hrvatskom saboru, rekao je Tušek referirajući se na tužbu, koju je zbog kaznenog djela klevete, protiv Bunjca podnijela Jadranska banka iz Šibenika, zamjerajući mu navode koje je izrekao u Saboru.

Zastupnik ne može biti pozvan na odgovornost za mišljenje izrečeno u Saboru, zahtjev je u startu neosnovan, istaknuo je Tušek čije su tumačenje jednoglasno i bez rasprave podržali i ostali čalnovi MIP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo