Obitelj šokirana / Tajnica Ministarstva graditeljstva starici srušila zid kuće na Pagu? 'Uništila nam je kuću i onda ponudila otkup parcele'

'Nisam mogao vjerovati, sada naša kuća odjednom više nije kuća, nego parcela. Znači uništiš nekome kuću, a onda mu ponudiš otkup parcele', u nevjerici je ispričao Peranić

20.10.2017.
11:44
VOYO logo

Novi list piše o rušenju stare kamene kuće u Staroj Novalji na Pagu čija je vlasnica 81-godišnja Šimica Peranić, a cijelu priču kontroverznijom čini činjenica da je vlasnica susjedne parcele, po čijem je nalogu zid srušen, ni više ni manje - Nikolina Nežić, glavna tajnica Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja.

Obitelj starice je šokirana jer je rušenje narušilo statiku kuće, a njen nećak Krešimir Peranić je, nakon što je vidio fotografije srušene kuće, kontaktirao vlasnicu parcele.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ona mu je potvrdila da je investitor radova, dodavši da ništa ne rade na kući. Kada je Peranić poslao fotografije, ustvrdila je da "samo skida zid koji je opasan i koji joj smeta", kao i da ne brine jer će izgraditi novi. 

Krešimir je zatražio vlasnicu parcele da prekine s radovima, pozvao je i policiju, no rušenje je ipak nastavljeno. Dan kasnije je kontaktirao i izvođača radova, a stigla mu je i SMS poruka sadržaja: "Poštovani gospodine Peranić, ako ste voljni prodati svoju parcelu do mene, možemo se naći i dogovoriti". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam mogao vjerovati, sada naša kuća odjednom više nije kuća, nego parcela. Znači uništiš nekome kuću, a onda mu ponudiš otkup parcele", u nevjerici je ispričao Peranić.

U ponedjeljak, 16. listopada, otputovao je s tetom u Staru Novalju, piše Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ostali smo šokirani. Cijelog zida kuće više nije bilo, a sva imovina ostala je izložena na milost i nemilost kiši i vjetru. Potom su otišli u policijsku stanicu i tamo su doznali tko je investitorica. Na policiji je podnio prijavu protiv Nikoline Nežić. Pozvao je i građevinsku inspekciju, ali kaže ne zna je li nadzor izvršen nakon njegove prijave", priča šokirani nećak starice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo