PREDSJEDNIČKA KAMPANJA / Glavne teme Jugoslavija i nogomet! Stručnjaci: 'Upali smo u začarani krug'. Građani: 'Muči mi se od njih'

Iako je kampanja već u punom mahu, najvažnije teme za građane uglavnom još nisu došle na red

3.11.2019.
20:05
VOYO logo

Kolinda Grabar-Kitarović objavit će program za novi predsjednički mandat za tjedan dana. Ostalo je još tri dana i za početak službene kampanje Zorana Milanovića. A na svom detaljnom programu radi i Miroslav Škoro

Iako je kampanja već u punom mahu, najvažnije teme za građane uglavnom još nisu došle na red -  posljednje su uglavnom nogomet i Jugoslavija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je narodu dojadilo"

Mjesecima se druže s biračima, obilaze svaki kutak zemlje, i šalju poruke. A što o troje glavnih favorita misle građani. 

VEZANI ČLANCI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ima puno frazeologije, to je narodu dojadilo", kaže Josip iz Zagreba. "Sve mi se muči od njih", poručila je Zagrepčanka Dragica. 

"Dečki se zezaju da će glasati za Avu Karabatić, postali smo komična država", kaže Riječanka Milena, dok Marino iz Trogira prigovara da svi govore "samo negativno". "Nadmeću se, ali prljavo, malo previše", smatra Đuro iz Zagreba. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednica: Škoro je eksperiment, a Milanović povratak na staro

Svoje konkurente ocijenila je i aktualna predsjednica. Za N1 Škoru je nazvala eksperimentom, a Milanovića povratkom na staro. 

"Mogu obećati građanima, da čak i ako sam eksperiment mene se nikad neće morati sramiti. Žao mi je što predsjednica nikada nije bila na mom koncertu, a možda mi je još više žao što nikada neće niti imati priliku biti na mom koncertu, jer kada ona bude imala vremena, ja više neću pjevati nego ću biti na Pantovčaku", odgovorio joj je Škoro. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jugoslavija i nogomet

Predsjednica, pak, misli da će ostati na Pantovčaku ako priča o Jugoslaviji i nogometu - što joj je bila glavna tema prošli tjedan. "Ja sam kao Riječanka odlazila na utakmice Rijeke, međutim, nažalost naša Rijeka je u to vrijeme je više bila rezervni klub za Partizan i Crvenu Zvezdu", kazala je prošlog tjedna Grabar-Kitarović. 

"Ja sam Višnjevčanin, navijao sam za Višnjevac, i navijam", rekao je Škoro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja nisam navijao za Hajduk, kada sam navijao, jer je bio Titov omiljeni klub, možda je mogao biti razlog da budem neutralan", kazao je jučer Milanović. Sporedna je to stvar, kaže Milanović, no za one koji ga nisu razumjeli i danas pojašnjava. "Za Hajduk sam navijao, ali politika mi se nikad nije sviđala blizu ni jednog kluba, pa ni danas", rekao je Milanović.

Trivijalizacija kampanje šteti svima

Trivijalizacija predsjedničke kampanje šteti i kandidatima i društvu, kaže komunikacijska stručnjakinja Ankica Mamić. "Čini mi se da smo upali u začarani krug. Mediji prenose te trivijalne izjave, a svi kandidati to komentiraju, našli smo se da je više nemoguće da kandidat izbjegne pitanje za koji klub navija, je li jeo jogurt...", kaže Mamić.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Miroslav Škoro o nebitnim stvarima poput bivše države ne bi, a dugo je izbjegavao komentar i kad su po društvenim mrežama brojali krvna zrnca njegove supruge. "Tu količinu idiotskog šovinizma nisam doživio. Vidjeli ste kako je reagirao narod", rekao je Škoro. 

A što i kako govore, ubuduće će morati više paziti. "Ja bi rekla da tu nema nikakve ozbiljne strategije. Od svih izjava gotovo svih kandidata još ne vidim niti naznake neke ozbiljne strategije", kaže Mamić.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo to bi moglo biti presudno, jer sve je manje vremena do izbora. 

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo