DEFINIRANI ROKOVI / Glavni odbor SDP-a djelomično ukinuo suspenzije 'pobunjeničkoj' četvorki

Image
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL

Nijedan od suspendiranih nije htio komentirati odluku Glavnog odbora o ukidanju dijela sankcija

26.10.2019.
15:41
Sandra Simunovic/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Središnjeg savjeta SDP-a Branko Grčić izvijestio je u subotu da je Glavni odbor stranke djelomično ukinuo suspenzije četvorici članova Predsjedništva SDP-a i vratio im članska prava i prava na obnašanje lokalnih dužnosti.

Djelomično ukidanje suspenzije Glavni obor izglasao je velikom većinom glasova, uz dva suzdržana. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Na prijedlog Predsjedništva Glavni odbor je vratio članska prava i prava vezana uz obnašanje lokalnih funkcija četvorici suspendiranih članova Predsjedništva Peđi Grbinu, Siniši Hajdaš Dončiću, Mihaelu Zmajloviću i Vedranu Babiću, ali ih za sada nije vratio i u Predsjedništvo SDP-a“, izvijestio je novinare Grčić.

Na pitanje zašto im nije ukinuta suspenzija i na članstvo u Predsjedništvu, Grčić kaže da su definirani određeni rokovi te da je uvjeren da će, kada ti rokovi isteknu, suspenzija biti potpuno ukinuta. Četvorica SDP-ovaca, Grbin, Hajdaš Dončić, Zmajlović i Babić su u srpnju prošle godine suspendirana na dvije godine zbog kritika na račun predsjednika SDP-a Davora Bernardića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ublažavanje suspenzije znači da će se moći kandidirati na unutarstranačkim izborima i biti kandidati na stranačkim listama, a Hajdaš Dončić i Zmajlović opet će biti službeni predsjednici Krapinsko-zagorskog te SDP-a Zagrebačke županije. 

Grčić je novinarima također kazao i da im je Zoran Milanović u govoru iznio svoju glavnu poruku – „normalna Hrvatska“. „To je ono što je Milanovićeva platforma, uz poruku da je riječ o kandidatu s karakterom. On je taj svoj karakter do sada u javnosti prilično jasno pokazao i dokazao i ta borba za normalnu Hrvatsku je nešto što je njegov prioritet i nešto u čemu mu SDP daje punu potporu“, kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pod pojmom 'normalna Hrvatska', dodao je, Milanović i SDP podrazumijevaju Hrvatsku u kojoj funkcioniraju institucije na dobrobit građana. To je Hrvatska gdje građani imaju jednake mogućnosti za uspjeh, što u ovom trenutku nije situacija, kazao je Grčić. „Naš kandidat je u svom govoru to vrlo jasno istaknuo i dobio vrlo jasnu potporu stranke da ćemo u borbi koja slijedi za nepuna dva mjeseca učiniti sve da na terenu podupremo taj izborni proces. Vjerujemo u njegovu pobjedu“, poručio je Grčić.

Na pitanje slaže li se s Milanovićevim stavom da je, ako pobijedi na izborima, 'Andrej Plenković gotov u HDZ-u', Grčić odgovara da je politika neumoljiva. „Ljudi koji su na čelu najvećih stranaka poput HDZ-a i SDP-a naravno da su najodgovorniji za izborne rezultate. I ako zaista kandidatkinja HDZ-a izgubi izbore, vjerujem da će se, uz dosta tešku situaciju u HDZ-u za Plenkovića, dogoditi velike pretumbacije“, zaključio je Grčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nijedan od suspendiranih nije htio komentirati odluku Glavnog odbora o ukidanju dijela sankcija.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo