Gavril Bubevski / Glavni tužitelj u Skoplju za RTL o smrti Denisa Tota: 'Postoje indicije da je znao napadače'

Glavni tužitelj u Skoplju kazao je da će vjerojatno ovog tjedna biti poznate sve informacije o smrti hrvatskog rukometaša

11.4.2022.
19:02
VOYO logo


Glavni tužitelj u Skoplju Gavril Bubevski za RTL Danas je komentirao slučaj preminulog hrvatskog rukometaša Denisa Tota.

"Da izrazim prvo sućut obitelji preminulog Denisa i cijelo Hrvatskoj od našeg naroda. U vezi slučaja mogu reći da Tužiteljstvo koje vodim je postupilo odmah na sve ono što smo dobili kao indicije da je moglo biti. Date su sve naredbe koje je trebalo dati, da se provede predistražni postupak, da se vidi što se desilo i uzete su snimke kamera na objektima gdje se desio događaj i kamere Safe cityja. Snimka koja je izašla po portalima je ono što je snimila kamera Safe Cityja i ne može se prepoznati koje su osobe tamo", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje je i osumnjičenik koji je u bijegu Angelo Gorgievski, Bubevski je odgovorio da vjerojatno je.

Image
na društvenim mrežama /

VIDEO Širi se navodna snimka napada na hrvatskog rukometaša Denis Tota ispred kluba u Skopju

Image
na društvenim mrežama /

VIDEO Širi se navodna snimka napada na hrvatskog rukometaša Denis Tota ispred kluba u Skopju

"Nismo ga još našli, traga se za njim. Proširilo se da se radi o tom čovjeku te da je on u bijegu. Ministarstvo unutarnjih poslova traži sve njegove moguće pomagače i mogu reći da očekujem da se sve to vrlo brzo završi", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je i da nema informacije je li Gorgievski u zemlji ili je pobjegao. Bubevski je kazao da se ne zna i povod sukoba s hrvatskim rukometašem. 

"U istrazi će se ispitati svjedoci i oni osumnjičeni koji su nam dostupni da provedemo istragu. Vidjet ćemo koji su bili razlozi da nastane kazneno-pravni događaj", kazao je.

Bubevski je komentirao i postoji li veza između žrtve i napadača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oni su bili u istom lokalu. Jesu li bili prethodno u nekakvoj prijateljskoj vezi ili su izlazili po lokalima, postoje neke indicije ali nije sve to potvrđeno dok sve ne ispitamo detaljno. Od onog što se može vidjeti, ne vidi se da je prije toga bilo neprijateljstvo", kazao je. 

Kazao je i da su osobe uhićene zbog smrti hrvatskog rukometaša ispitane u vezi mjere istražnog zatvora. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisu ispitani u tužiteljstvu o svim okolnostima. Ovog tjedna sve će biti završeno. Tužitelj radi na tom slučaju, svakodnevno pribavlja informacije, pribavio je dokaze, surađuje s MUP-om i mislim da će za 2-3 dana sva pitanja na koja nemamo čisti odgovor će biti odgovorena", kazao je. 

Bubevski je ponovio da stoji pri tvrdnji da nije došlo do zataškavanja cijelog slučaja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nema niti jedne indikacije da to može biti tako. Odmah smo kad smo čuli od bolnice da je ovo takav slučaj, odnosno zastoj srca, naredili smo da se pribave okolni dokazi koje MUP treba pribaviti, da se vide kamere gdje je bio lokal, odakle je preminulog preuzela Hitna pomoć, sve je to u istom danu pogledano. Vidjelo se da su se svi uključili u traganje za počiniteljem", kazao je.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo