Željko Glasnović / 'Glavni uzrok polarizacije u hrvatskom društvu jest što se dalje nastavlja krivotvoriti povijest'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

'Dok se raspravlja o HOS-ovoj spomen-ploči u Jasenovcu hrvatski poreznici i dalje plaćaju krivotvorenje broja žrtava u Spomen parku Jasenovac', tvrdi Glasnović

31.8.2017.
9:49
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Saborski zastupnik Željko Glasnović očitovao se putem priopćenja za medije o ploči HOS-a u Jasenovcu koja se u posljednjih nekoliko dana pretvorila u goruću temu u Hrvatskoj. Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Više je nego sramotno 30 godina nakon pada Berlinskog zida da se političari i mainstream mediji ponašaju da su povijesno i politički nepismeni. Glavni uzrok polarizacije u hrvatskom društvu jest što se dalje nastavlja krivotvoriti povijest u jugokomunističkom i velikosrpskom stilu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok se raspravlja o HOS-ovoj spomen-ploči u Jasenovcu hrvatski poreznici i dalje plaćaju krivotvorenje broja žrtava u Spomen parku Jasenovac.

Štovatelji šumskog maršala nemaju pravo tumačiti povijest ili govoriti išta u ime hrvatskog naroda. 1945. godine prodali su hrvatsku državu Beogradu, a narod izručili najkrvavijoj staljinističkoj tiraniji u Europi zvanoj Sovjetski Savez. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oni su moralno i intelektualno osakaćeni, njima se nikada ne smije vjerovati. Sklopili su savez sa bivšim kolonijalnim silama koje su od Afrike do Jugoistočne Azije pobile milijune ljudi. Neke od tih bivših kolonijalnih sila zdušno financiraju te nehrvatske udruge.

Srpska pravoslavna crkva se do dan danas nije ispričala za zločine velikosrpskog imperijalizma koji je od 1912-1999. godine što pod kokardom što pod petokrakom pobio na stotine tisuća ljudi na ovim prostorima, i to većinom u miru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U glavnom gradu Kanade gradi se spomenik žrtvama komunizma. Sve zemlje u Europi koje su stradale od komunističkog terora su financirale izgradnju spomenika. Gdje je tu Hrvatska? 

Moramo, kako je rekao Solženjicin, konačno moramo prestati živjeti u laži", stoji u Glasnovićevom priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo