prosvjed se bliži kraju? / 'Glogoški očito ima drugog financijera kada im ne trebaju sredstva države'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Vesna Nađ istaknula je kako vjeruje da se prosvjed veterana ispred Ministarstva branitelja bliži kraju

27.5.2015.
10:26
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Zamjenica ministra branitelja Predraga Matić, Vesna Nađ gostujući u emisiji Jabuke TV Veto istaknula je kako joj je žao što se Udruga 100-tnih invalida Domovinskog rata na čijem je čelu Đuro Glogoški nije javila na natječaj za novčanu potporu projekata braniteljskih udruga.

Naime, u emisiji su predstavljeni rezultati istraživanja kojeg je za Jabuku TV provela agencija Vectura. Prema njima, 39,8 posto ispitanih ima loše mišljenje o Đuri Glogoškom, 26,9 posto nema ni dobro ni loše mišljenje, a 19,6 posto ima dobro mišljenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čak 63,3 posto ispitanih smatra da prosvjed veterana treba prekinuti, a 58,9 ispitanih smatra da HDZ manipulira šatorašima.

U svjetlu takvih informacija, Nađ je otkrila kako se po prvi put Udruga 100-tnih invalida domovinskog rata, na čijem je čelu Đuro Glogoški, nije javila na natječaj za novčanu potporu projekata braniteljskih udruga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo uvijek s tom Udrugom koju vodi Đuro Glogoški kvalitetno surađivali. Imali su kvalitetne programe koje je povjerenstvo uvijek honoriralo pošteno po zaslugama. Po prvi puta ove godine se ta udruga nije uopće javila i žao mi je zbog toga. Baš me zanima odakle će se financirati, tko zna, očito i imaju drugog financijera kada im ne trebaju sredstva države. Ali najveću štetu rade sami sebi i to svi branitelji koji prosvjeduju bez racionalnog razloga", istaknula je. 

Još jednom je ponovila kako vjeruje da iza prosvjeda stoji HDZ, a prosvjednicima je poručila da su im vrata Ministarstva i dalje otvorena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim toga, Nađ smatra kako se prosvjed veterana bliži kraju.

"Mislim da oni sad traže način da dostojanstveno umaknu. Zato su i odustali od nekog prosvjeda u subotu na dan branitelja. Naša su im vrata i dalje otvorena, mogu doći na peti kat, bez obzira na sve. Nismo se mi uvrijedili da nećemo pomoći braniteljima", rekla je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo