reakcija na žestoke kritike / GONG odgovara Plenkoviću: 'Napadom skreće pozornost s bitnoga! Imamo pravo znati'

Image
Foto: Patrik Macek/Pixsell

'Umjesto da se deplasirano obrušava na one koji postavljaju pitanja, premijer je trebao osigurati da javnost zna odgovore na pitanja'

26.9.2019.
18:26
Patrik Macek/Pixsell
VOYO logo

Iz Gonga su u četvrtak poručili kako i dalje žele odgovore na postavljenih šest pitanja vezanih uz imovinsku karticu Dubravke Šuice te ustvrdili kako premijer Andrej Plenković svojom reakcijom želi skrenuti pozornost s bitnoga.

"Unatoč pokušajima premijera Andreja Plenkovića da napadom skrene pozornost s bitnoga, Gong i dalje samo želi odgovore na postavljenih šest pitanja", priopćili su iz GONG-a te pojasnili zašto su ta pitanja poslali u Europski parlament.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imovinsku karticu tražili smo, kao što je to sama Dubravka Šuica sugerirala na saborskom Odboru za europske poslove, od Sabora. Sabor nas je proslijedio Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa, a ono nam je uskratilo uvid pozivajući se na zaštitu osobnih podataka Dubravke Šuice.

S obzirom na to da odgovore nismo dobili u Hrvatskoj, u nadi da ćemo ih napokon dobiti, poslali smo pitanja odborima Europskog parlamenta i Kolegiju predsjednika klubova u EP-u koji će saslušavati Dubravku Šuicu", izvijestili su iz GONG-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U GONG-u smatraju da bi hrvatska povjerenica u Europskoj komisiji mogla jednostavno zaustaviti višegodišnja nagađanja o podrijetlu svoje imovine koju je ispitivala i porezna inspekcija. Dovoljno bi bilo, kažu, da objavi imovinske kartice s početaka svoje političke karijere kao i nalaz porezne inspekcije vezano uz svoju imovinu.

Gong premijeru: Imamo pravo znati

Također, smatraju da je premijer Plenković trebao osigurati da hrvatska i europska javnost saznaju odgovore na ta pitanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Umjesto da se deplasirano obrušava na one koji postavljaju pitanja, premijer je trebao osigurati da hrvatska i europska javnost pravodobno znaju odgovore na ta pitanja. Imamo pravo znati", poručili su u priopćenju.

U priopćenju su ponovili pitanja na koja, smatraju, Dubravka Šuica mora dati odgovor: "Kako misli voditi brigu o budućnosti demokracije u Europskoj uniji kada se hrvatska Vlada guši u korupcijskim skandalima? Kako će braniti vladavinu prava, a bila je protiv sankcija Mađarskoj zbog kršenja vladavine prava? Kako će se boriti za ravnopravnost, a bila je protiv dviju rezolucija o rodnoj ravnopravnosti (Estrela report i Zuber report)? Kako je uspjela, radeći isključivo u javnom i državnom sektoru, steći imovinu procijenjenu na oko pet milijuna eura (vila u Dubrovniku, kuće na Pelješcu i u Cavtatu, stan u Zagrebu, stan u Dubrovniku, kuća za odmor u Hercegovini, jahta i tri automobila), o čemu su izvještavali mediji?"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Porezne vlasti istraživale su, prema pisanju medija, nesrazmjer između prihoda i vrijednosti obiteljske imovine koji je navodno iznosio 1,5 milijuna eura. Zašto Šuica nije javno objavila sve dokumente poreznih inspekcija u posljednjem desetljeću, od 2001. do 2009. u razdoblju u kojem je bila zastupnica u Hrvatskom saboru i gradonačelnica Dubrovnika?", pitaju se iz Gonga.

Premijer Andrej Plenković optužio je tijekom četvrtka u Bruxellesu nevladinu udrugu Gong da vodi kampanju protiv hrvatske kandidatkinje za potpredsjednicu Komisije Dubravke Šuice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dubravka Šuica je prošla saslušanje na Odboru za europske poslove u Saboru i tamo su zastupnici SDP-a postavljali ove teme koje sada kao slučajno reciklira Gong, koji se uvijek i isključivo angažira na politici SDP-a", rekao je Plenković nakon radnog ručka s predsjednicom Europske komisije Ursule von der Leyen.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo