nisu iznenađeni / Gorane dočekao debeli snježni pokrivač, posjetitelji oduševljeni: 'Dobili smo božićnu, a ne uskrsnu razglednicu'

Gorski kotar pod snijegom je i u travnju i to taman dovoljno da u njemu uživaju najmlađi, a da odraslima ne stvara probleme

10.4.2022.
21:30
VOYO logo

Gorani su Cvjetnicu dočekali pod 15-ak centimetara bijelog pokrivača. Sinoć je ozbiljno padao, pa se proljetni joga vikend za ove djevojke pretvorio u snježnu idilu. 

"Jest da je Gorski kotar, ali svejedno nismo očekivali snijeg, pogotovo ne ovako i da se zadrži, imamo stvarno dojam dobili smo rekli bismo božićnu razglednicu, a ne uskrsnu, tako da predobro", kazala je Ivana Šalov iz Splita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stigle su iz cijele Hrvatske na tri dana, u vilu s pet zvjezdica.

Image
temperature oko ništice /

Nakon deset dana proljeća, u Hrvatskoj je pao snijeg: Saznali smo hoćemo li imati bijeli Uskrs

Image
temperature oko ništice /

Nakon deset dana proljeća, u Hrvatskoj je pao snijeg: Saznali smo hoćemo li imati bijeli Uskrs

"Jučer je bilo baš zanimljivo, kad je počelo puhati, kad je počelo padati, bilo je ekstaza u kući, vikanja, sreća", kazala je Martina Hautman Matijaš iz Bjelovara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U luksuznom zdanju kojeg je posjetila ekipa RTL-a vikendi su rezervirani do jeseni, a već je dobro popunjen i dio ljeta. Uskrs je odavno kapariran. 

U Gorskom kotaru je oko 3300 kreveta, veći dio u privatnom smještaju. Hotel u Fužinama za blagdane je osmislio posebne pakete za dvije osobe, a pravi početak predsezone očekuju nakon Uskrsa. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uskrsni paket, 2 i 3 noći, uključuju naravno smještaj u hotelu, posjet našem wellnessu, bogati uskrsni doručak, obilazak naših atrakcija i naravno posjet našoj špilji Vrelo. Cijene za 2 noći je 1500 kuna, a za 3 noći je 2000 kuna", kazao je Andrej Kauzlarić, direktor hotela u Fužinama.

Šteta je doći u Fužine, a propustiti izlet u atraktivno podzemlje. Špilja je stara više od 3 i pol milijuna godina, a duga je 300 metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prvi puta smo ovdje i špilja nam je baš super, jako je lijep ugođaj", kazala je Petra Begović iz Zaprešića.

Kako je dan odmicao, sunce je sve brže topilo goranski snježni ogrtač. Ali bez obzira na vremenske uvjete i doba godine, taj dio zemlje turistima je sve zanimljiviji. Bolji početak godine Gorani nisu mogli ni zamisliti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U Gorskom kotaru kao i u općini Fužine 40 posto više noćenja nego 2019. godine, nadamo se da će se ovaj pozitivan trend nastaviti i dalje. A u ovom periodu Uskrsa i proljetnih blagdana planiramo popunjenost negdje do 70 posto", kazala je Silvija Sobol, direktorica Ureda za turizam Općine Fužine.

Gorani kažu kako nije isključeno da će pahulje još koji put iznenaditi. Ovdje ni u svibnju ne bi predstavljale neko čudo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo