ministar filipović / Vlada sprema novi paket pomoći, ali i štednju: 'Svi bi trebali dio krize preuzeti na svoja leđa. Bit će teško'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Bez Vladine intervencije, cijena litre dizela bila bi veća od 15 kuna

25.7.2022.
11:15
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Vlada je održala telefonsku sjednicu o novim cijenama goriva koje bi sutra treble biti znatno niže od sadašnjih. Izjavu je dao ministar gospodarstva Davor Filipović.

Vlada je donijela odluku da benzin pojeftinjuje na 12,03 lipe, a dizel će biti 12,89 lipa. Nova cijena plavog dizela je 9,25 lipa. Bez mjera Vlade - dizel bi od sutra bio 15,24 kune, benzin 13,96 kuna, a plavi dizel 10,15 kuna, rekao je ministar i dodao da trgovačka marža ostaje 65 lipa, 80 lipa ostaje smanjenje trošarina na bezin, a 40 lipa na dizel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nitko ne zna što nas čeka, brojni su izazovi ispred nas, ali Vlada će činiti sve da se zaštiti standard građana i gospodarstvo", rekao je.

Image
Vladina mjera /

Od sutra jeftinije gorivo, pogledajte nove cijene

Image
Vladina mjera /

Od sutra jeftinije gorivo, pogledajte nove cijene

Vlada se angažirala i oko zaliha plina pa će podzemno skladište plina Okoli danas biti popunjeno 48 posto, kazao je ministar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje hoće li na sutrašnje Vijeće ministara energetike u Bruxsellesu Hrvatska doći sa svojim prijedlozima mjera štednje energije, obzirom da se niz zemalja pobunio protiv prijedloga EK, Filipović je istaknuo kako će aktivno sudjelovati u diskusiju.

"Nadam se da ćemo doći do kompromisa. I do sada je bilo različitih mišljenja, no zato smo tamo kako bi razgovarali i kako bi se postiglo kompomisno rješenje", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlada i novi paket mjera

Priprema se i novi sveobuhvatni paket mjera Vlade za jesen kako bi se prebrodila energetska kriza što lakše, i za građane i za gospodarstvo, no Filipović nije iznio detalje.

"Čeka nas izuzetno teška situacija, ali činimo sve", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan hoće li se ograničavati cijene hrane, kao u nekim zemljama, Filipović je rekao kako su sve opcije su na stolu.

"Ovo je situacija kada bi svi trebali dio krize preuzeti na svoja leđa. Još jednom ću ponoviti, ne znamo što nas čeka, ali Vlada će učiniti sve da olakša građanima".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje je li počela štednja u zgradama kojima upravlja Vlada, odgovorio da će u četvrtak na Vladi predstaviti set preporuka za državni sektor, ali i za građane.

"Od kad sam došao u ministarstvo, sa svime se upravlja racionalno pa tako i s energijom, i sa svim drugim", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo