LEGENDARNI GENERAL / Gotovina poslao znakovitu poruku iz Zadra: 'Moramo graditi društvo koje prihvaća onog drugog'

Samo bogata zemlja može biti socijalno pravedna, rekao je umirovljeni general Ante Gotovina

5.10.2019.
16:28
VOYO logo

Zadrani danas obilježavaju 28. godišnjicu obrane grada od velikosrpskih paravojnih snaga i takozvane JNA. Na misnom slavlju i Središnjoj svečanosti na Dračevcu bio je i predsjednik Vlade Andrej Plenković, ali i umirovljeni general Ante Gotovina.

Ondje su, naime, hrvatski branitelji 1991. godine zaustavili i razbili okupatorske snage, te ih natjerali na povlačenje. Odgovorio je na što za njega znači početak listopada 1991. godine.   

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon 28 godina trebamo se prisjetiti tog vremena kada smo svi živjeli u neizvjesnosti. I tako je trajalo nekoliko godina", kazao je general Ante Gotovina u Zadru.

"Moramo biti razumni"

"Prisjetimo se danas tih mladih ljudi, vojnika, koji su dali živote i djece, žena i starca koji su otišli na drugi svijet. Prisjetimo se svih tih tragedija koje nosi sa sobom rat. To su temelji naše državnosti. I na tim temeljima danas živimo sigurni i slobodni. Te temelje trebamo čuvati. Briga o sigurnosti je trajna briga sustava nacionalne sigurnosti, a jedan od najvažnijih stupova sustava nacionalne sigurnosti su naše oružane snage - Hrvatska vojska", kazao je također general Gotovina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje koliko su mu jake emocije kada se prisjeti tih dana, Gotovina je odgovorio:

"Dobro je imati emocije, ali moramo biti razumni. Trebamo imati emocionalnu inteligenciju i biti socijalno osjetljivi. Zato trebamo graditi društvo koje prihvaća onog drugog. Trebamo se brinuti o našem gospodarstvu jer samo bogata zemlja može biti socijalno pravedna. I tome trebamo težiti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo