OBLJETNICA OLUJE / Gotovina o pomirbi i zločinima: 'Nevina žrtva nema narodnost, vjeroispovijest ili boju kože'

Nije želio otkriti hoće li njegova poruka u sutrašnjem govoru u Kninu ići za onom legendarnom da je "rat gotov" i da se trebamo okrenuti budućnosti"

4.8.2020.
21:33
VOYO logo

General Ante Gotovina u razgovoru za RTL prije dodjele odlikovanja na Kninskog državi povodom 25. obljetnice akcije Oluja govorio je o pomirbi, Borisu Miloševiću u Kninu i Medvedu u Gruborima. 

Nije želio otkriti hoće li njegova poruka u sutrašnjem govoru u Kninu ići za onom legendarnom da je "rat gotov" i da se trebamo okrenuti budućnosti". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osjećam se odlično", rekao je Gotovina. 

Na pitanje vjeruje li da će uspjeti pokušaj Andreja Plenkovića i Milorada Pupovca da se poboljšaju odnosi u Hrvatskoj što se tiče odnosa sa srpskom manjinom, Gotovina je kazao da na to gleda s optimizmom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na to gledam s optimizmom i to su dobri koraci", zaključio je Gotovina. 

"Povijest uvijek mora biti na svom mjestu"

Nakon svečanosti dodijele odlikovanja Gotovina je, na pitanje o mogućim zvižducima predsjedniku Milanoviću zbog odlikovanja postrojbi HVO-a, odgovorio da ne zna odakle takve ideje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Predsjednik je institucija. On obavlja svoje funkcije i zadaće i tako definira Ustav. Ovo je njegova odluka o odlikovanjima i postrojbama koje su bile sastavnica hrvatskih snaga je bila odlična odluka. I ona stavlja stvari na svoje mjesto, a povijest uvijek mora biti na svom mjestu", kazao je Gotovina.

Image

Milanović na prijemu na Kninskoj tvrđavi uručio odlikovanja: 'Dug časti nakon 25 godina'

Image

Milanović na prijemu na Kninskoj tvrđavi uručio odlikovanja: 'Dug časti nakon 25 godina'

"Nikad nije kasno napraviti dobro"

"Mi smo (postrojbe HVO-a, op.au) uvijek doživljavali kao jednake sebi. I to se pokazalo i u ratu. Uvijek smo bili zajedno", kazao je Gotovina. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje o odlasku ministra branitelja Tome Medveda u Grubore, Gotovina je odgovorio "zašto ne". "Nevina žrtva nema narodnost, vjeroispovijest ili boju kože", rekao je Gotovina koji nije želio odgovoriti na pitanje kada je doznao za zločin u Gruborima. 

"Nemojte sada. To nije moj posao, to je posao za one koji se time bave, a to je MUP i krim služba", kazao je. Na pitanje RTL-a smatra li da je taj iskorak trebalo napraviti ranije, rekao je: "Nikad nije kasno dobro napraviti". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo