projektni ciklus završio! / Gotovo tisuću obitelji osječke socijalne samoposluge ostaje bez hrane: osuđeni na neizvjesnost donacija

Posljednji paketi života pakiraju se u osječkoj socijalnoj samoposluzi. Iz Humanitarne udruge Rijeka ljubavi koja vodi samopslugu, apeliraju da pomoć za više od 900 obitelji koje su u potrebi.

30.9.2017.
18:43
VOYO logo

Završio se projektni ciklus kojim je bilo osigurano pet milijuna kuna za namirnice, pa će uz sredstva grada, siromašni Osječani biti osuđeni na neizvjesnost donacija. 

Nezaposlena majka šestero djece svaki mjesec dolazi po namirnice u osječku Socijalnu samoposlugu Udruge "Rijeka ljubavi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Otkako ovdje primamo ovu pomoć, plaćamo režije redovitije i lakše. Ipak cijeli mjesec ne moramo kupovati ni šećer, ni ulje, ni brašno. Puno nam pomogne, uvijek imamo i za kruh da se može umijesiti. Ulje da možeš nešto ispeći. Sve što dobijemo sve nam treba", kazala nam je Vesna Boroš, korisnica Socijalne samoposluge.

U Osijeku je više od 900 obitelji u potrebi što je oko 3500 gotovo gladnih usta. Za njih se pripremaju "paketi života" s osnovnim namirnicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mjesečno se podijeli 3,5 tone hrane. Grad financira deset tona, ostalo su donacije. Iako je sada skladište puno, za par dana ono će se isprazniti. Zatvoren je EU projekt kojim se  dodatno financirala prehrane siromašnih Osječana.

"Da nema tete Štefice, mislim da bi bila gladna, da ne bi imala šta jest'. Pošto ja živim od 691 kune, ja i djevojčica koju školujem, koja mi ide u sedmi razred. Ne znam kako bi preživljavala da nema Udruge "Rijeka ljubavi, izjavila je Ljubica Ilibašić, korisnica Socijalne samoposluge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pomoć ovim ljudima je velika, jer mnogi nemaju ni jedan topao obrok u nekoliko dana. Pa ovakvo kuhanje graha,  za današnji dana starijih, ljudima puno znači.

Zato korisnici socijalne samoposluge, strahuju od mogućeg zatvaranja zbog nedostatka novca. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čekamo na ishod raspisivanja natječaja, jer je ovo sve pokrivalo projekt "Ublažavanje siromaštva grada Osijeka". Na žalost, pritisak je veliki. Jako je puno korisnika. Danas su u potrebi i oni koji rade i oni koji ne rade", rekla je Štefica Čučak, predsjednica Humanitarne udruge "Rijeka ljubavi".

Grad Osijek, objašnjava pročelnik za socijalnu skrb, osigurava do dvije i pol tisuće kuna pomoći kroz novac i usluge po nezaposlenom samcu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U ovom trenutku imamo tri projekta koja se provode na području grada osijeka u vrijednosti 20-ak milijuna kuna. Novi natječaji su u najavi. Zasigurno će se javiti svi ovi koji sada provode usluge, ali u očekivanju smo i da će biti i više udruga", izjavio je Romano Krstić, pročelnik Ureda za socijalnu skrb Grada Osijeka.

Jer je svakim danom sve više ljudi u potrebi - nisu krivi što je siromaštvo došlo na njihova vrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo