BEZ KOMENTARA / Grabar-Kitarović: 'Afera Kuščević je stvar premijera i njegove koalicije, nema potrebe da se uključujem'

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

HNS traži od premijera da smijeni ministra Kuščevića jer smatra da je koristio politički utjecaj radi osobne koristi

1.7.2019.
14:11
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u ponedjeljak je poručila da su institucije države stabilne te da ona, kao predsjednica Republike, u ovom trenutku nema nikakve potrebe uključivati se u raspravu o ministru uprave Lovri Kuščeviću.

"Stvar je do predsjednika Vlade (Andreja Plenkovića) i do njegove koalicije. To ne mogu uopće komentirati. Moja je je glavna dužnost stabilnost državne vlasti, odnosno državnih institucija. One su stabilne i u ovom trenutku nema nikakve potrebe da se uključujem u tu raspravu”, odgovorila je Grabar-Kitarović na marginama svečane akademije u povodu Dana Hrvatske obrtničke komora (HOK), upitana kako komentira ponašanje HNS-a odnosno ucjenjuje li ta stranka premijera Plenkovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HNS traži od premijera da smijeni ministra Kuščevića, jer smatra da je Kuščević "iz svega što se vidi u javnosti, najvjerojatnije koristio politički utjecaj radi osobne koristi”, a vezano uz preprodaju i prenamjenu zemljišta dok je bio načelnik na Braču.

VEZANE VIJESTI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bandić bez komentara o zahtjevu HNS-a da se smijeni Kuščević

Zagrebački gradonačelnik Milan Badić u ponedjeljak je odbio komentirati zahtjev HNS-a da premijer Andrej Plenković smijeni ministra uprave Lovre Kuščevića iz Vlade, navodeći kako "od njega nikada nećemo čuti da komentira druge".

Badić je imao sličan odgovor i na pitanje smatra li, kao i neki drugi koalicijski partneri, da bi se trebala preispitati uloga HNS-a u Vladi, a sve nakon što su narodnjaci postavili zahtjev premijeru Andreju Plenkoviću o smjeni ministra uprave Lovre Kuščevića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nemam komentara", kratak je bio gradonačelnik.

Kao koalicijski partner vladajućeg HDZ-a, Bandić je naglasio kako je koalicija stabilna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam stabilno na nogama, na zagrebačkom asfaltu već 20. godinu, i dok mogu tako stabilno stajati, i dok strojevi rade, dotle je koalicija stabilna u gradu. Nadam se i u Hrvatskoj, jer idući tjedan, za desetak dana, imamo sastanak s premijerom oko projekata koji će donijeti bolji život Zagrepčanima i ljudima u Hrvatskoj", poručio je Bandić nakon potpisivanja sporazuma o suradnji između Zagreba i Moskve.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo