PREDSJEDNICA ULAZI U KAMPANJU / Grabar-Kitarović službeno objavljuje kandidaturu: 'Očekuje potporu centra i desnice. Ali i apolitičnih'

Grabar Kitarović danas u podne kreće u predsjedničku utrku

2.10.2019.
7:00
VOYO logo

Danas je taj "lijep i sunčan dan" kada će predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u Matici hrvatskoj, gdje joj je i prije 5 godina bio izborni stožer, i službeno objaviti ulazak u kampanju za drugi mandat. 

Upravo zbog najave ulaska u kampanju koja je upućena medijima - predsjednica je otkazala jučerašnje obveze i na Pantovčaku obavljala posljednje pripreme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ništa izvanredno se nije dogodilo"

Uzalud su jučer umirovljenici čekali predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović na svom tulumu. Stiglo je njezino izaslanstvo, no ne i Grabar-Kitarović.

VEZANI ČLANCI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog iznenadnog i važnog sastanka predsjednica je ostala na Pantovčaku. Sat vremena poslije stigla je najava za današnju objavu kandidature.

"Ništa se nije dogodilo izvanredno. Najava kandidature, naravno, pripremljena je prije. Nije bilo ništa što nismo znali deset dana prije", kazao je voditelj Izbornog stožera Kolinde Grabar-Kitarović Ivan Anušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bit će to jedan lijep i sunčan dan"

Grabar Kitarović točno u podne kreće u predsjedničku utrku, četiri mjeseca nakon što je kazala da će kandidaturu objaviti na jedan "lijep i sunčan dan". "Bit će to nakon europskih izbora", rekla je predsjednica potkraj svibnja. 

Prošli su izbori, dobila je potporu HDZ-a, na Dan pobjede u Kninu neslužbeno ponovno je najavila: "Ovdje sam danas kao predsjednica i idućih pet godina ću dolaziti kao predsjednica", rekla je u kolovozu u Kninu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja ću to prepustiti njoj. Ne kažem da nisam upoznat s time", kazao je potkraj rujna predsjednik Vlade Andrej Plenković. "Ništa se nije otezalo", kažu u stožeru, "tri mjeseca prije izbora je idealno vrijeme". 

"Nije ni prerano ni prekasno"

"Mislim da nije ni prerano ni prekasno, već optimalno vrijeme. Javnost mora razumjeti da je Kolinda Grabar-Kitarović u specifičnoj situaciji jer obnaša funkciju predsjednice", kaže Anušić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije pet godina njezinu kandidaturu najavio je tadašnji predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko u lipnju na saboru stranke. Grabar Kitarović tada se javila iz Dubrovnika gdje je bila na skupu kao pomoćnica glavnog tajnika NATO-a.

"Glavni i jedini razlog zbog kojeg ulazim u kampanju jest poboljšati stanje u Hrvatskoj. Gledam građane kako kopaju po kantama za smeće i moram reći da nikad nisam mislila da ću morati u Hrvatskoj ostavljati hranu u čistim vrećicama, uz kante za smeće da ti ljudi ne bi kopali po kantama. Mislim da u Hrvatskoj potreban ne zaokret, već preokret", kazala je prije pet godina Grabar-Kitarović. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potporu koju je dobila tada, u njezinom stožeru očekuju i danas. "Očekujem potporu centra, desnog centra i desnice, ali i onih koji su apolitični", kaže Anušić.

Ne boje se, kažu, ni Miroslava Škore niti Zorana Milanovića, a u kampanji će se fokusirati na sebe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo