INAUGURACIJA 15. VELJAČE? / Grabar-Kitarović sinoć Milanoviću čestitala preko telefona: Kada će biti primopredaja vlasti?

Iz neslužbenih izvora RTL doznaje da bi se dva predsjednika mogla sastati idući tjedan

6.1.2020.
21:30
VOYO logo

Zoran Milanović dan nakon izbora odmara se od kampanje koja je za njega trajala šest mjeseci. Otkrivamo kada na Pantovčak stiže  i tko bi mogao prihvatiti poziv za njegova savjetnika. Do inauguracije je formalno preostalo 45 dana.

Stručnjakinja za diplomatski protokol Milada Privora objasnila je kako će ići preuzimanje vlasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prvi posao svodi se na dogovore oko preuzimanja dužnosti. Tu se sad moraju apoentirati osobe koje će biti najvažniji predsjednikovi ljudi.To nisu tako važni savjetnici i glasnogovornici u ovoj fazi nego glavne osobe, predstojnik ureda, glavni tajnik ureda, šef kabineta, to su osobe koje moraju sada od postojećih osoba preuzeti posao", kazala je Privora. 

Iz dosadašnjeg iskustva objašnjava kako je u ovom trenutku najvažnije izabrati stožer novoizabranog predsjednika i negdje ga smjestiti. To ne mogu biti prostorije neke stranke, kaže, i zato su svi dosadašnji, iako to nije pisano pravilo, imali isti hodogram.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Nije mogla suspregnuti suze! Jedino Jakov ju je uspio nasmijati. Nježno ju je poljubio na pozornici

Image

Nije mogla suspregnuti suze! Jedino Jakov ju je uspio nasmijati. Nježno ju je poljubio na pozornici

Nakon što je Kolinda Grabar Kitarović na prošlim izborima pobijedila Ivu Josipovića, do formalnog preuzimanja dužnosti, sve je pripremala sa svojim ljudima na Pantovčaku ali u Vili Prekrižje. 

Josipović je na to pristao isto kao što je njegov prethodnik Stjepan Mesić njemu to ponudio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI:

Vila Prekrižje bila je dobar izbor iz nekoliko razloga. Prije svega štićena je zgrada, povezana je s uredom predsjednika ali je i dovoljno daleko da ne smeta radu aktualnog predsjednika i ima vlastiti ulaz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Milanovićeva stožera tvrde da o tome još nisu ni razmišljali, a kamo li donijeli odluku. Ali iz neslužbenih izvora saznajemo da bi se dva predsjednika mogla sastati idući tjedan.

Orsat Miljenić, šef stožera Zorana Milanovića na pitanje da li odlaze na Pantovčak odgovara: "Ni da, ni ne, mi smo stožer kao što se vidjeli mali, nikada nismo razgovarali ni o kakvim kadrovskim stvarima. Ljudi koji su ovo  radili su zato što vjeruju u to. To je vrijeme koje je pred nama".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imaju još sasvim dovoljno vremena. Inauguracija bi mogla biti 15.veljače. Predsjednički mandat Kolinde Grabar Kitarović počeo je 19. veljače prije 5 godina", izjavio je Ivo Josipović.

S obzirom na govore koje smo čuli sinoć i s obzirom na to da je novoizabranog predsjednika aktualna predsjednica nazvala na mobitel i čestitala mu, sve upućuje na to da bi primopredaja mogla proći normalno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo