razmjenjivanje iskustva / Grabar-Kitarović sa šefom kineskog parlamenta: pozvali na veću suradnju u obrazovanju, kulturi i turizmu

Image
Foto: AP Images

Parlament želi s hrvatskim parlamentom razmijeniti iskustva o ekonomskoj transformaciji i poboljšanju životnih uvjeta, naglasio je Zhang te pozvao na veću suradnju, posebice u obrazovanju, kulturi i turizmu

16.10.2015.
16:31
AP Images
VOYO logo

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović sastala se u petak s predsjednikom kineskog parlamenta Zhangom Dejiangom koji se zauzeo za jačanje parlamentarne suradnje, javila je kineska agencija Xinhua.

Parlament želi s hrvatskim parlamentom razmijeniti iskustva o ekonomskoj transformaciji i poboljšanju životnih uvjeta, naglasio je Zhang te pozvao na veću suradnju, posebice u obrazovanju, kulturi i turizmu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zhang  je također predložio da dva zakonodavna tijela stvaraju bolje zakonske uvjete za  razmjenu ljudi i međusobna ulaganja.

Petodnevni te prvi hrvatski državni posjet Kini nakon 13 godina, Grabar-Kitarović počela je u srijedu u Pekingu na Trgu Tinanmen gdje joj je kineski domaćin priredio svečani doček, a slijedio je bilateralni sastanak dvaju izaslanstava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednica Grabar-Kitarović je izjavila tom prigodom da Hrvatska snažno podupire suradnju između Europske unije i Kine u okviru Strateške agende 2020., a njezin domaćin Xi Jinping izrazio je spremnost za razgovor o većem uvozu hrvatske robe na kinesko tržište. 

Premijer Li Keqiang s kojim se hrvatska predsjednica sastala u četvrtak rekao je da je Kina zainteresirana za veći uvoz hrvatskih poljoprivrednih proizvoda, te pozvao Hrvatsku da predloži konkretne ulagačke projekte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U središtu razgovora predsjednice i kineskog premijera bile su mogućnosti jačanja gospodarske suradnje te suradnje u sklopu kineske inicijative Kina+16 i predsjedničine inicijative “Jadran-Baltik-Crno more”, priopćeno je iz Ureda predsjednice. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo