svečano otvaranje / Grabar- Kitarović umjesto u HNK na premijerovu proslavu odlazi na Picokijadu

Image
Foto: PIXSELL, arhiva

I dok će Vlada danas u HNK-u obilježiti petu obljetnicu članstva u Europskoj uniji, predsjednica će za to vrijeme biti u Đurđevcu

30.6.2018.
9:20
PIXSELL, arhiva
VOYO logo

Svečanim koncertom u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu obilježit će se peta obljetnica članstva u Europskoj uniji.

Koncert organiziraju Vlada, Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, Ministarstvo kulture i Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, a na njega je pozvana i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović koja na tu proslavu neće doći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović sudjelovat će na svečanosti otvaranja 50., jubilarne "Picokijade 2018.“, najveće turističke manifestacije kontinentalne Hrvatske s ciljem očuvanja nematerijalne kulturne baštine.

Predviđeno je prigodno obraćanje predsjednice Republike koja će prije otvaranja manifestacije sudjelovati u svečanoj povorci "Dobro nam došli prijateli“ do Starog Grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon otvorenja manifestacije bit će izveden scenski prikaz "Legenda o Picokima“, koji je proglašen nematerijalnim kulturnim dobrom Republike Hrvatske. U režiji Krešimira Dolenčića, veliku bitku i obranu od Turaka ove će godine utjeloviti više stotina glumaca, te mnoštvo konjanika i statista s impozantnim zvučnim, vizualnim, pirotehničkim i scenskim efektima.

Posjetitelji "Picokijade" ove godine mogu nazočiti brojnim gastronomskim natjecanjima, sajmu rukotvorina, streličarskomi turniru, izboru najljepšeg pijetla Podravine, sportskim događanjima te koncertima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo