o potencijalu grada / Grabar-Kitarović: 'Vukovar može odigrati bitnu ulogu u okviru inicijative Baltik-Jadran-Crno more'

Image
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL

Izrazila je zadovoljstvo činjenicom da je riječni cruising jedna od najbrže rastućih grana turizma u čemu Lučka uprava Vukovar ima zapaženu ulogu

15.1.2016.
15:45
Marko Mrkonjic/PIXSELL
VOYO logo

Luka Vukovar je golem potencijal za razvoj samoga Vukovara, ovoga dijela Hrvatske kao i Hrvatske općenito, izjavila je u petak u Vukovaru hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović nakon za javnost zatvorena sastanka u Lučkoj upravi Vukovar, gdje su je ravnateljica uprave Božena Matoš i direktor Luke Vukovar Tomislav Mihaljević upoznali s aktivnostima tih subjekata.

Image
reintegracija podunavlja /

Podjele među vukovarskim braniteljima: na sastanku s predsjednicom nisu bili Dedaković i Borković

Image
reintegracija podunavlja /

Podjele među vukovarskim braniteljima: na sastanku s predsjednicom nisu bili Dedaković i Borković

„Onako kako ja vidim strategiju razvoja Hrvatske, prometno povezivanje je jedna od vrlo bitnih sadržajnica. Kroz koridore povezati morske luke Ploče i Rijeku s Vukovarom, a u okviru inicijative Baltik-Jadran-Crno more Vukovar može odigrati iznimno bitnu ulogu“, rekla je predsjednica Republike ocijenivši da je uvjet tomu nastavak restruktuiranje Luke Vukovar i njeno širenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izrazila je zadovoljstvo činjenicom da je riječni cruising jedna od najbrže rastućih grana turizma u čemu Lučka uprava Vukovar ima zapaženu ulogu.

 Prema riječima ravnateljice Lučke uprave Vukovar Božene Matoš, cruising turizam bilježi već godinama u Hrvatskoj porast od 10 do 15 posto, što je i motiv Lučke uprave da se ne samo popularizira turističko krstarenje, nego i grade nova pristaništa i moderniziraju postojeća. U 2015. godini preko cruising turizma zabilježeno je oko 40.000 posjeta Vukovaru, što je gotovo trećina ukupna turističkog posjeta Vukovarsko-srijemskoj županiji. Najavila je izgradnju pristaništa na Vučedolu, što će omogućiti posjet atraktivnom Muzeju vučedolske kulture i sa Dunava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ravnatelj Luke Vukovar, Tomislav Mihaljevićistaknuo je potrebu povezivanja luka Ploče i Rijeka preko vukovarske luke s Budimpeštom, koja postaje bitan centar preko kojega se Jadran i Hrvatska povezuju s Baltikom. Luka Vukovar je u 2015. godini pretovarila 303.920 tona tereta, što je 23 posto više nego pretprošle godine, pri čemu je najznačajniji partner luke Petrokemija iz Kutine, na koju se odnosi čak 70 posto pretovarena tereta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo