IZVODILI DRUGAČIJE RADOVE / Grad ne da dozvolu za najveći poslovni toranj u RH, Puljak: Ista su pravila za prodavače na pazaru i investitore

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Do odbijanja izdavanja dozvole došlo je u vrijeme završnih radova na njemu te u očekivanju skorašnjeg tehničkog pregleda i službenog otvaranja tornja najavljivanog za jesen ove godine

30.8.2022.
21:14
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Gradska uprava Splita odbila je izdati dozvolu tvrtki "Westgate tower" za izmjenu građevinske dozvole za poslovni toranj "Dalmatia Tower" od 27 katova jer su na zadnjem katu izvođeni radovi drukčiji od navedenog u natječajnom rješenju, potvrdili su u utorak iz Gradske uprave.

"Oblikovno rješenje zadnjeg kata u natječajnom je rješenju bilo drukčije, ali se ne radi o velikom odstupanju", izjavio je pročelnik Upravnog odjela za prostorno planiranje, uređenje i zaštitu okoliša u Gradskoj upravi Teo Vojković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je pritom kako su odstupanja takva da je bilo potrebno da i njih odobri gradonačelnik svojim zaključkom. "Naravno, uz prethodnu obradu stručne službe i to nije provedeno i tu je došlo do odbijanja dozvole", rekao je Vojković medijima.

"Dalmatia Tower" je najviši poslovni toranj u Hrvatskoj, ukupne je visine, s antenom, 135 metara. Do odbijanja izdavanja dozvole došlo je u vrijeme završnih radova na njemu te u očekivanju skorašnjeg tehničkog pregleda i službenog otvaranja tornja najavljivanog za jesen ove godine.

Odbijanje izdavanja građevinske dozvole splitski gradonačelnik Ivica Puljka komentirao je riječima kako "pravila vrijede za sve jednako - i za prodavače na pazaru i za najveće investitore, za trafiku i za najviši neboder u Hrvatskoj".
"Zbog takvog modela upravljanja dobili smo povjerenje građana i naša je namjera da se tih vrijednosti držimo do kraja", napisao je Puljak na Facebook stranici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo