što će biti sa škverom? / Grad Pula poziva Vladu da prihvati Stečajni plan za Uljanik i počne razgovore sa strateškim partnerima

Image
Foto: Duško Marušić/Pixsell
Image
Foto: Duško Marušić/Pixsell

Stečajni upravitelj Uljanika d.d. Damir Majstorović ustvrdio je kako će se na ročištu u Pazinu saznati koja od dvije opcije slijede Uljaniku

28.8.2019.
15:25
Duško Marušić/Pixsell
VOYO logo

Članovi pulskog Gradskog vijeća u srijedu su na tematskoj sjednici o Uljaniku prihvatili zaključak kojim pozivaju Vladu da poduzme sve kako bi se izradio, prihvatio te potvrdio Stečajni plan, s ciljem da Uljanik Grupa nastavi brodograđevnu djelatnost.

"Imajući u vidu da je RH većinski vjerovnik Uljanik Grupe u stečaju, Grad Pula poziva Vladu da poduzme sve zakonom predviđene radnje s ciljem izrade, prihvaćanja i potvrde Stečajnog plana u predmetnim stečajnim postupcima, a radi nastavka brodograđevne djelatnosti Uljanik Grupe, kao i da odmah započne pregovore sa zainteresiranim poslovnim partnerima", stoji u zaključku prihvaćenom s 18 glasova, a samo je troje vijećnika HDZ-a bilo suzdržano. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Pulski gradonačelnik Boris Miletić rekao je kako Gradsko vijeće, iako nema izravnih nadležnosti odlučivati o nastavku rada Uljanika, ima moralnu i političku dužnost zahtijevati od Vlade, uoči izvještajnih ročišta koji će se 6. rujna održati na Trgovačkom sudu u Pazinu, da se prema Uljaniku odnosi jednakim angažmanom kao i prema ostalim ključnim poslovnim subjektima u državi.

 "Svrha ove sjednice je iskazati potporu brodograđevnoj djelatnosti, industrijskoj proizvodnji, ali i radnicima Uljanika", poručio je Miletić. Uvjeren je da će država, kao većinski vjerovnik, dovršetkom četiri započeta broda ostvariti veći povrat novca nego da ih proda na dražbama u stanju u kojem su sada u novogradnji. I većina oporbenih vijećnika istaknula je kako im je cilj nastavak brodogradnje i opstanak Uljanika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Sjednici Gradskog vijeća nazočio je i direktor Hrvatske brodogradnje Jadranbrod Siniša Ostojić, koji je ocijenio kako je brodogradnja u Hrvatskoj u jako lošem stanju, ne samo u Puli. Stoga, kako je rekao, u Jadranbrodu podržavaju svaku aktivnost koja vodi ka daljnjem opstanku brodogradnje, "vodeći računa da to bude realni stečajni plan koji mora dokazati da brodogradnja u Puli može biti održiva". 

 Stečajni upravitelj Uljanika d.d. Damir Majstorović ustvrdio je kako će se na ročištu u Pazinu saznati koja od dvije opcije slijede Uljaniku odnosno hoće li to biti "klasični likvidacijski stečaj s prodajom sve stečajne imovine ili naputak stečajnom upravitelju da izradi detaljni stečajni plan".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 "Potonja opcija jest ona za koju se prema svemu izrečenom na sjednici zalažu svi vijećnici, a to je i ekonomski isplativija odluka za vjerovnike, od kojih je najveći vjerovnik upravo Vlada", poručio je Majstorović koji je novinarima nakon sjednice potvrdio kako ukupna potraživanja za Uljanik d.d. iznosi pet milijardi kuna, od čega na državu otpada oko četiri milijarde kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo