Uzvraćaju udarac / Grad Samobor prijeti tužbom udrugama koje tvrde da im je bilo zabranjeno prikupljanje potpisa

Image
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL

Gradska uprava Grada Samobora priopćila je da su tvrdnje o navodnim zabranama prikupljanja potpisa na javnim površinama u gradu Samoboru, u potpunosti neutemeljene

4.6.2018.
18:04
Žarko Bašić/PIXSELL
VOYO logo

Gradska uprava Grada Samobora priopćila je u ponedjeljak da su tvrdnje Udruge Centar za prirodno planiranje obitelji i Udruge Narod, o navodnim zabranama prikupljanja potpisa na javnim površinama u gradu Samoboru, u potpunosti neutemeljene, te zatražila javnu ispriku uz prijetnju tužbom za klevetu.

"Niti gradonačelnik Grada Samobora niti itko u gradskoj upravi nije nikada zabranio nikakve inicijative niti će ih braniti, no postoji postupak koji je propisan zakonom i odlukama Grada Samobora", stoji u priopćenju gradske uprave Grada Samobora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U priopćenju se nadalje ističe da je udruzi Centar za prirodno planiranje obitelji zahtjev za korištenje javne površine odobren u cijelosti, dok je od udruge Vigilare, koja je u ime građanske inicijative Narod odlučuje podnijela zahtjev za korištenje površina koje su većinom u privatnom vlasništvu, sukladno gradskoj odluci zatražena specifikacija točnih lokacija.

"Udruga Narod reagirala je tek 22. svibnja, kada su podnijeli zahtjev temeljem kojeg im je izdano odobrenje za korištenje tražene javne površine. Stoga su medijski navodi da im Grad Samobor nije omogućio prikupljanje potpisa u potpunosti neistiniti i zlonamjerni", navodi samoborska gradska uprava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S obzirom da su u medijima iznesene optužbe protiv Grada Samobora u potpunosti neutemeljene, ovim putem tražimo ispriku u svim medijima, inače ćemo biti prisiljeni podnijeti tužbu za klevetu protiv navedenih udruga", stoji u priopćenju koje potpisuje gradonačelnik Krešo Beljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo