OČEKUJU ZATVORSKU KAZNU / Grad Varaždin očekuje kaznu za mladića koji je nacrtao svastiku na spomeniku žrtvama holokausta

Image
Foto: PU varaždinska

Očevidom gradskog Upravnog odjela za gradnju i komunalno gospodarstvo utvrđena je materijalna šteta na spomeniku u iznosu oko 9.000 kuna

31.8.2022.
11:29
PU varaždinska
VOYO logo

Grad Varaždin će nadležnom sudu podnijeti Prijedlog za ostvarivanje imovinskopravnog zahtjeva radi naknade štete od devet tisuća kuna koju je 24-godišnjak počinio oštećenjem spomenika žrtvama holokausta u Šetalištu Vatroslava Jagića.

U srijedu je Grad objavio priopćenje za javnost vezano uz oštećenje spomenika žrtvama holokausta u Šetalištu Vatroslava Jagića u Varaždinu. Naime, kriminalističkim je istraživanjem utvrđeno da je 24-godišnji mladić u razdoblju od 17. do 18. kolovoza ove godine srebrnim sprejem oštetio spomenik, iscrtavši kukasti križ te oznake njemačkog SS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očevidom gradskog Upravnog odjela za gradnju i komunalno gospodarstvo utvrđena je materijalna šteta na spomeniku u iznosu oko 9.000 kuna.

U tijeku je postupak izbora izvođača radi žurne sanacije oštećenja na spomeniku, o trošku Grada Varaždina, a saniranje oštećenja spomenika očekuje se u najkraćem mogućem vremenskom roku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
za svaku osudu /

Na spomeniku žrtvama holokausta u Varaždinu nacrtani kukasti križ i "U": 'Glupost se ne može liječiti'

Image
za svaku osudu /

Na spomeniku žrtvama holokausta u Varaždinu nacrtani kukasti križ i "U": 'Glupost se ne može liječiti'

Protiv 24-godišnjaka je po službenoj dužnosti pokrenut kazneni postupak za kazneno djelo oštećenja tuđe stvari počinjeno iz niskih pobuda, za što je predviđena kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina zatvora. U svojstvu oštećenika, Grad Varaždin će nadležnom sudu podnijeti Prijedlog za ostvarivanje imovinskopravnog zahtjeva radi naknade štete koja mu je počinjena, ističe se u priopćenju Grada.

Gradonačelnik Bosilj: Građani Varaždina odaju počast svim žrtvama holokausta

Gradonačelnik Neven Bosilj oštro je osudio ovo nedjelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Očekujemo da će pravosudna tijela kojima smo prijavili nedjelo kazneno progoniti i izreći odgovarajuću zatvorsku kaznu. Pojedinci koji čine takva nedjela nanose veliku štetu ugledu Varaždina”, kazao je Bosilj.

Dodao je da građani Varaždina odaju počast svim žrtvama holokausta, posebno zato što su u njemu živote izgubili i Varaždinci, članovi ugledne židovske zajednice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Ovo je već drugi put da se oštećuje spomenik i tome se mora stati na kraj oštrim kažnjavanjem", zaključio je gradonačelnik Bosilj.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo