GLAS POZIVA / 'Građani i građanke, izađite na izbore i vratite Plenkoviću i HDZ-u pljusku koju ste od njih dobili'

Image
Foto: Hrvatski sabor

Najteže je odlučiti gdje početi s nabrajanjem loših stvari koje je Plenkovićeva Vlada priuštila Hrvatskoj

18.5.2020.
9:50
Hrvatski sabor
VOYO logo

Hrvatski sabor je počeo jutros svoje posljednje zasjedanje u ovom 9. sazivu, a kasnije će glasati o svojem raspuštanju na prijedlog šest klubova vladajuće većine. Sjednica je započela izjašnjavanjem po klubovima. Saborska zastupnica i predsjednica GLAS-a Anka Mrak Taritaš ocijenila je da je ovo najgora Vlada dosad, a da je konkurencija velika. 

Image
KORONAIZBORI PRED VRATIMA /

Sabor se danas raspušta, Maras 'raspalio' Gubec bega: 'Zagreb vam ovo neće oprostiti!'

Image
KORONAIZBORI PRED VRATIMA /

Sabor se danas raspušta, Maras 'raspalio' Gubec bega: 'Zagreb vam ovo neće oprostiti!'

''Najteže je odlučiti gdje početi s nabrajanjem loših stvari koje je Plenkovićeva Vlada priuštila Hrvatskoj i njezinim građanima. Na trenutak se čini kao da ta agonija traje mnogo dulje od četiri godina. Radi se, o tome nemam dvojbe, o najgoroj Vladi i najgoroj političkoj većini u povijesti ove zemlje. A konkurencija je vrlo jaka. Pa gdje uopće početi? Lex Agrokor? Legalizacija ustaštva? Gotovo cijela Vlada koja je morala otići zbog sumnji u korupciju i kriminal? A ostali nisu otišli zato što se zbog nesposobnosti iz ove Vlade nije odlazilo. Ona je, izgleda, bila ključni kriterij za ministre - od obrane do kulture i svih između'', pobrojala je čelnica GLAS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Da krenemo od potpunog prezira prema institucijama demokratske države? Od premijera koji javno gazi Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa ili ministara koji se usuđuju oglušiti na odluke sudova, uključujući i Ustavnog suda? Od pada nezaposlenosti jer su ljudi odselili? Od Europe koja je zahvalna da nakon našeg neuspješnog predsjedanja dolazi Njemačka popraviti stvari? Ili od korištenja korona krize za pokušaj krađe izbora? Možda da krenemo od korupcije? Od toga da je ova Vlada sazdana iznutra i učvršćena izvana dosada neviđenim ljepilom političkog kriminala? Smiješno je čuti neke tobožnje kritičare Andreja Plenkovića s desna da on nije pravi HDZ-ovac. O, itekako je. Najbolji učenik najmračnije tradicije tog pokreta. Nadmašio je sve svoje prethodnike'', ustvrdila je Mrak Taritaš.

''Nabrajati užase ove Vlade mogli bismo ne pet minuta, nego pet sati. Moje kolegice i kolege već su puno o tome rekli i još će reći. Ja osobno i mi u GLAS-u o tome smo sve rekli kad smo, po cijenu da se više nikada na bavimo politikom, odbili sudjelovati u toj nakaradi. U prodaji obraza i dane riječi. U predaji svakog osobnog i političkog dostojanstva koja je bila potrebna da se u tu kaljužu zakorači. Ali ipak, od svega toga, za mene jedan nedavni događaj pokazuje tko je Andrej Plenković, što je HDZ i tko su njihovi partneri - vrijeme nakon potresa u Zagrebu. Zagrepčani su se u svojoj povijesti svega nauživali. Ali nitko im nikada nije opalio takvu pljusku kao što su to napravili Plenković i njegov partner u zločinu Milan Bandić. Grad je razrušen, a Zagrepčani koji su ostali bez domova nemaju pojma što će s njima biti. Reketari ih se na svakom koraku, a oni koji upravljaju državom ostavili su ih na cjedilu. Njih i cijelu zemlju. Nisu bili u stanju ili nisu htjeli donijeti zakon o obnovi i krenuti s poslom. A prema nacrtu koji se konačno pojavio, možda bolje da ga i nema jer lihvari već sada naveliko obilaze centar i trljaju ruke'', upozorila je predsjednica GLAS-a.

I zaključila: ''Zagreb je opustošen sustavnom pljačkom, a sada mu se oduzima i dostojanstvo. Plenkoviću se jako žuri na izbore pa neka ih ima! Zagrepčani i Zagrepčanke i svi građani Hrvatske, izađite na izbore i vratite Plenkoviću i HDZ-u pljusku koju ste od njih dobili''. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo