KAD JE ON BIO U TRGOVINI? / Građani odgovaraju na Vujčićevu taktiku. Direkt ima reportažu iz Rijeke: 'Ta izjava neće pomoći, cijene su išle u nebo'

Ne mogu si kupiti riječki umirovljenici istu količinu namirnica kao prošle godine jer cijene su rasle

19.1.2022.
10:00
VOYO logo

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković kazala je: ''Ova vlada i njeni ministri ističu kako je za rješavanje određenih poremećaja najbolje kad funkcionira tržišni mehanizam, konkurencija na najbolji mogući način smanjuje takve poremećaje i regulira ponudu i potražnju''.

Ova ekonomska misao ministrice Vučković možda vrijedi još jedino u Zemlji šarenih šešira pogotovo kad su u pitanju cijene goriva i energije pa valja podsjetiti da je i Vlada u kojoj ona sjedi nedavno zamrznula cijene goriva a po svemu sudeći to će opet učiniti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali čini se da je i guverner HNB-a jučer svoj savjet građanima izvukao iz istog šešira: da rast cijena zaustave tako da kupuju u dućanima gdje je roba jeftinija. Tragom tih ekonomskih otkrića krenuli smo provjeriti kako se ponašaju naši građani, jesu li ih poslušali ili još uvijek ko pijani milijuneri kupuju samo skupu robu zbog čega eto cijene i dalje rastu. 

Ne mogu si kupiti riječki umirovljenici istu količinu namirnica kao prošle godine jer cijene su rasle, mirovine nisu ni približno toliko. Savjete guvernera pažljivo su slušali. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Kad je on bio u trgovini, koju on cijenu zna? Tu je samo jedno rješenje, jednina mjera je- dignite osnovicu. Nije zato Hrvatska samo da onih pet posto dobro živi i priča kako je to sjajna zemlja'', rekao je Marijan Majnarić, član Matice umirovljenika Rijeka.

''To sigurno nije rješenje problema i ta izjava neće pomoći ljudima u ovoj situaciji, to je moje iskreno mišljenje'', komentirala je Danijela Lazari iz Rijeke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
rast cijena /

Benzin najskuplji u povijesti, cijene hrane rastu: 'Ispada da sada pa na dalje radimo samo za troškove grijanja, struje'

Image
rast cijena /

Benzin najskuplji u povijesti, cijene hrane rastu: 'Ispada da sada pa na dalje radimo samo za troškove grijanja, struje'

Da nema i mirovinu od supruge Marijan ne zna kako bi preživio. 

''Dovoljno je da vam kažem podatak da 400 tisuća penzionera ima manje od 1800 kuna. Kako oni mogu preživjet, nema tu priče, nikakve. U međuvremenu prodaju zalihe koje imaju, jedu sve nekvalitetniju hranu koja ide na sniženje ekstra, tri dana prije pokvarenog'', kazao je Majnarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije ih samo strah što je poskupilo sve, nego i koliko će još ići gore? Marijana u Opatiji živi s mužem i dvoje djece. 

''Mislim da je to strašno, evo, stvarno su cijene otišle u nebo u trgovinama. Mi kupujemo na primjer hranu u trgovinama na tjednoj bazi i primijetili smo da su nam računi oko 50 do 100 kuna viši nego što je to bilo evo donedavno. Više trošimo na režije, više trošimo na gorivo i sve me strah da kada uvedu euro da će biti još gore, još skuplje, a plaće staju iste'', komentirala je Marijana Šepić Bjelobaba iz Opatije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na riječkoj tržnici kažu da cijene još nisu značajno dizali, ali i to bi se uskoro moglo promijeniti.

''Bojim se naravno.. i ovako je teško opstat. Pa vidite.. podne je a uopće ljudi nema. Ako se bude moralo, vjerojatno ćemo morat podignut cijene'', rekla je Jasna Jupić, prodavačica na tržnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Za sad nismo ništa dizali vidjet, jer nam nije išlo u nabavi. A nije vam u nabavi išlo gore.. ne, šta će bit to ne znam'', komentirao je Duško Diklić, prodavač na tržnici.

Novac postaje papir koji sve manje vrijedi, za razliku od ovog s porukom ljubavi, ali, nažalost, od ljubavi se ne živi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo