objašnjenja su urnebesna / Građani odlučili 'pomoći' novom ministru branitelja: prijavite se i vi u registar izdajnika!

Image
Foto: Screenshot (registar-izdajnika.org/)

Građani su objeručke prihvatili inicijativu koju su osmislili Bojan Gagić, Nora Krstulović, Vedran Peternel i suradnici te se masovno prijavljuju u registar, a svoje prijave moraju obrazložiti

24.1.2016.
12:33
Screenshot (registar-izdajnika.org/)
VOYO logo
Image
veliki intervju za hinu /

Petrov o registru izdajnika: 'To nikada ne bi prošlo jer Most to ne bi dozvolio'

Image
veliki intervju za hinu /

Petrov o registru izdajnika: 'To nikada ne bi prošlo jer Most to ne bi dozvolio'

Kolektiv SKROZ objavio je registar u koji se građani koji se sami smatraju izdajnicima mogu prijaviti, kako bi 'pomogli' novom ministru branitelja MijiCrnoji koji planira objaviti registar izdajnika.

Građani su objeručke prihvatili inicijativu koju su osmislili BojanGagić, NoraKrstulović, VedranPeternel i suradnici te se masovno prijavljuju u registar, a svoje prijave moraju obrazložiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Svjesni teške gospodarske situacije u kojoj se zemlja nalazi, odlučili smo pomoći ministru, a time i proračunu te registar kreirati sami i to na dobrovoljnoj osnovi. Tako ne samo da smo ubrzali identificiranje izdajnika već smo Ministarstvo i ostale institucije države spasili muke provođenja postupaka javne nabave i ostalih zakonom propisanih gnjavaža', navodi kolektiv SKROZ koji je pokrenuo stranicu registar-izdajnika.org.

Image

Karamarko: inicijativa o registru izdajnika je legitimna, a vrijeme je i za lustraciju

Ovo su neki od najoriginalnijih razloga hrvatskih 'izdajnika':

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 'Otuđio državni pečat od mjerodavnog čuvara', 'Bio sam protiv šatora u Savskoj 66 - neoprostivo', 'Rođen u SFR Jugoslaviji. Nasilno hrvatiziran', 'Nisam jamio. Ne želim davati nijednoj crkvi niti lipe. Gade mi se nacionalisti, fašisti i vjerski fanatici. Gade mi se tudljman i njegovi uguzi. Hrvatsku s ovakvom vlasti ne smatram svojom zemljom', 'Igrao na pobjedu Francuske sa 5 i vise golova razlike... jbg :))'... 
  • “Ne štujem katoličkog boga, ne djelim hrvatske i katoličke tradicije i tekovine, poganin i heretik sam, ne glasam za hdz, živim u vanbračnoj zajednici i ne želim imati djecu”
  • “Ljevak sam, nisam isla na vjeronauk, ucila sam cirilicu, ne pratim papu na twitteru, zgodni su mi srbi, mislim da vise volim ovu zemlju nego ljude koji žive u njoj”
  • “Nisam potrubila u savskoj 66, izdala zeljku markic, nisam dala sveceniku da mi blagoslovi kucu, drago mi je da znam cirilicu, uopce ne razlikujem srbe, hrvate, slovence, crnce, kineze i holandeze, al prepoznam primitivce na prvu. I NE VOLIM IH”
  • “Nevjernica sam i ne znam se prekrižiti. Volim Srbe. Volim homoseksualce. Ne slušam Thomsona. Masturbiram. Anti-šatoraš sam. Nisam glasala za HDZ. Ne volim djecu i ne želim se udati. Nisam domoljub. ’91 sam imala 5 godina i ne znam gdje sam bila. Smatram se izdajnikom države i Crkve zbog svojih ateističkih, antifašističkih, sekularno – humanističkih i liberalnih stavova”
  • “Rado radim nedjeljom! A kad ne radim prostirem robu na sušilo, čime zgražam poštene susjede"
  • “Volim Star Wars”
  • “Švercam se u tramvaju”
  • “Bacila sam u smeće Novi zavjet prilikom proljetnog čišćenja”
  • “Najbolji prika mi je srbin”
  • "Umjetnica, samohrana majka 1991.-93.sjedila u podrumu u Osijeku..."

Upisati se možete i vi, upravo OVDJE. Čini se kako je na registar navalilo previše korisnika odjednom, pa je stranica svako malo nedostupna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo