matej mišić / Građani ogorčeni - radovi na Mostu mladosti izvode se po noći: 'Buka koja je iznad 50 decibela traje 24 sata'

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Mišić je gradonačelniku pisanim putem postavio pitanje ima li izvođač radova dozvolu 24 sata dnevno raditi i kolika je najviše dopuštena razina buke po noći

26.7.2020.
13:49
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

SDP-ov zastupnik u zagrebačkoj Skupštini Matej Mišić neprihvatljivim je u nedjelju ocijenio to što se radovi na rekonstrukciji dijela Mosta mladosti izvode i po noći, ne poštujući kućni red, zbog čega građani Novog Zagreba nemaju normalne uvjete za život.

Zagrebačkog gradonačelnika prozvao je da su mu "još jednom građani Novog Zagreba, u ovom slučaju Utrina Zapruđa, Travnog i Jakuševca koji su najviše pogođeni bukom radova na Mostu mladost - postali građani drugog reda".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Buka koja je iznad 50 decibela traje po 24 sata dnevno. Radovi se odvijaju s vodenim rezačem betona vrlo često i iza ponoći, zbog čega je došlo do pobune građana, prvenstveno najugroženijih u Šišićevoj ulici, ali i Karla Metikoša te prvih redova zgrada u Zapruđu", rekao je Mišić na konferenciji za novinare.

Iako pozdravlja to što se "s obzirom na stanje zagrebačkih mostova" radi rekonstrukcija Mladosti, upozorava da ta problematika traje tri tjedna, od samog početka radova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S obzirom da je prva faza radova najavljena do kraja rujna, očekivati da puna tri mjeseca građani nemaju normalne uvjete za život, barem po noći, je nešto što smatramo neprihvatljivim", naglasio je.

Ima li izvođač radova dozvolu 24 sata dnevno raditi

Mišić je zagrebačkom gradonačelniku pisanim putem postavio pitanje ima li izvođač radova dozvolu 24 sata dnevno raditi i kolika je najviše dopuštena razina buke po noći. Pozvao ga je, kaže, da se bučni radovi ne odvijaju u vremenu kada postoji kućni red, između 22 i 06 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vijeće mjesnog odbora Utrine i Vijeće gradske četvrti Novi Zagreb istok na sastancima idući tjedan raspravljat će o buci na nadvožnjaku.

Predsjednik Vijeća mjesnog odbora Utrine Domagoj Ružak najavio je da će tražiti da se radovi obustave u potpunosti između 22 i 6 sati ujutro ili da se u tom periodu rade radovi koji će biti unutar razine buke koja je dozvoljena "kako bi stanari mogli barem po noći mirno spavati kad već preko dana nemaju mir".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mišić je na novinarski upit ustvrdio da je poplava u centru glavnog grada uslijed jakog nevremena prije nekoliko dana pokazala propuste u sustavu.

Podsjetio je da je 2007. Grad digao kredit, odnosno izdao obveznice na više od milijardu kuna kojima je trebao biti saniran sustav vodoopskrbe i odvodnje u Zagrebu, no taj je novac preusmjeren na neke druge projekte zbog čega, "danas imamo posljedice kakve imamo".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izrazio je sućut obitelji i kolegama vatrogasca koji je tijekom jedne od intervencija sanacije poplave preminuo.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo