pomoć stanovnicima / Građani Petrinje predaju zahtjeve Crvenom križu za novčanu pomoć, prikupljeno više od 46 milijuna kuna: 'Svaka pomoć je dobro došla'

Na punktovima Hrvatskog Crvenog križa u Petrinji građani od ranog jutra ispunjavaju i predaju zahtjeve za jednokratnom novčanom pomoći

2.2.2021.
7:00
VOYO logo

Više desetaka milijuna kuna Hrvatska je prikupila za tri županije pogođene potresom. Sve je više prijava koje građani predaju Hrvatskom Crvenom križu.

Kolika će pomoć biti još se ne zna, ovisno o broju predanih zahtjeva odredit će se naknada za samce i za obitelji.  

Na punktovima Hrvatskog Crvenog križa u Petrinji građani od ranog jutra ispunjavaju i predaju zahtjeve za jednokratnom novčanom pomoći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za pomoć prikupljeno više od 46 milijuna kuna

Image
mjesec dana nakon potresa /

Petrinja je grad duhova! Kuće prazne, razredi bez učenika: Nagađa se da je iselilo 8000 ljudi

Image
mjesec dana nakon potresa /

Petrinja je grad duhova! Kuće prazne, razredi bez učenika: Nagađa se da je iselilo 8000 ljudi

''Nije to neki novac na koji bi mi trebali računati, eto mala pomoć, kad imate oko 30 tisuća kuna troška bez majstora možemo reći da je to kap u moru, ali svejedno puno znači jer osjećamo da smo zajedno'', rekao je Željko.

Za pomoć potresom pogođnim područjima uplatama na žiro-račun i pozivima na telefon Hrvatski Crveni križ prikupio je više od 46 milijuna kuna, a novac će se prikupljati do 28. ožujka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Predivno, zahvaljujem svima koji su se sjetili dati pomoć'', kazala je Ilonka.

''Svaka pomoć je dobro došla'', smatra Dubravka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Građani zahtjeve mogu predati do 19. veljače.

''Jednostavan je zahtjev, osnovni podaci, ime, prezime OIB, broj članova obitelji i kratak opis o kakvom oštećenju se radi. Oni koji su u mogućnosti priložiti fotografiju, isprintati dobro je došlo, međutim oni koji nemaju tu mogućnost mogu ukratko opisati o kakvim oštećenjima se radi'', rekao je koordinator Hrvatskog Crvenog križa za Petrinju Ivan Usmijani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Glini dodatni problem

Počelo je i rušenje uništenih objekata, no zapelo je kod nekadašnje robne kuće Petrinjaka, koja nije bila zaštićena i pripremljena za rušenje. Paralelno još traje pregled oštećenja, dosad je odrađeno 60 posto.

''Krenut ćemo u mobilizaciju inženjera koji se nalaze u državnim službama, agencijama i drugim državnim i lokalnim institucijama kako bi napravili dodatan napor i izvršili u narednih 2-3 tjedna pojačan angažman i završili brze preglede, stavili naljepnice i vidjeli koliko je stvarno oštećenih objekata'', rekao je potpredsjednik Vlade Boris Milošević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Glini je oko 300 kućanstava imalo i dodatni problem, na tri su sata ostali bez struje.

''Centralno grijanje preko struje mi ide, pumpa više ne radi, problem'', kazao je Ivan Vranić iz Gline.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''S obzirom na katastrofu koja nas je zadesila opskrba je bila dobra, nekada i bez potresa nestane, pa dođe'', rekao je Đuro Stojić.

''To je bio veliki problem, ja sam alarmirala koga sam mogla i do ponoći je elektra popravljala kablove i uspjeli su, na nekim mjestima vratila se struja za 3 sata'', rekla je Branka BakšićMitić, zamjenica gradonačelnika Gline.

Električne je energije, javljaju iz HEP-a, nestalo jer je stablo opterećeno snijegom palo na dalekovod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo