Tramvaji opet voze / Građani u centru Zagreba i dalje ne spavaju mirno, vibracije tramvaja dodatno uništavaju: 'To tutnji sve'

Posljedice jurnjave nekome bi se doslovno mogle obiti o glavu

9.7.2020.
9:04
VOYO logo

Posljednjih nekoliko dana u Zagrebu nije bilo potresa, no to nipošto ne znači da građani glavnog grada mirno spavaju. Osobito oni u centru. 

Vibracije tramvaja dodatno uništavaju oštećene kuće i stanove. I dalje padaju crijepovi i cigle. Središte Zagreba danas je obišla i naša Ružica Đukić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijeli život živi uz prugu. Zvuk koji proizvode tramvaji  gotovo da više nije ni primjećivao. Sve do velikog zagrebačkog potresa. Prvi tramvaj ispod njegova prozora prolazi oko 4 ujutro. Od tog trenutka za Tihomira više nema spavanja.

"To vam je kao da tutnji, to je prazna tambura. To tutnji sve. Ako vi shvatite da je to gore sve raskriveno i statika poremećena. I to ne samo kod mene. I na Kvatriću. Pa što se ne može nešto napraviti da to ne bude?", rekao je Tihomir Medvešek iz Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako mu je 81 godina sam je sanirao štetu od potresa. Išao je, kaže, na ljestvama gore dolje kao kanarinac dva mjeseca. No, uzalud sve kad ostatak zgrade, a dio je u državnom vlasništvu, nije saniran. Nevjerojatno, ali dimnjak se tek danas skida. 

Image
BILO JE I VRIJEME /

Dobre vijesti za Zagrepčane: ZET od sutra ponovno pušta tramvajski promet u užem središtu grada

Image
BILO JE I VRIJEME /

Dobre vijesti za Zagrepčane: ZET od sutra ponovno pušta tramvajski promet u užem središtu grada

Ista situacija i u susjednoj ulici. Tihana je imala sreće. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prije par dana je uslijed vibracija tu palo. Mene sva sreća nije bilo u sobi i nikog od nas od obitelji. Kćer mi je otišla na more dva dana ranije, sva sreća nije bila ona tu. Kao što vidite to je odmah kraj glave palo", rekla je Tihana Modrić.

"Neka barem voze sporije"

Svjesna je da tramvaji moraju voziti, ali apelira na vozače da, dok se ne poprave oštećeni objekti, barem voze sporije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ZET-u kažu da je, baš zbog sigurnosti, promet puštan etapu po etapu i da je za provjeru statike zgrada bio zadužen Građevinski fakultet.

"Naši vozači imaju naputke s obzirom još od prve uspostave tramvajskog prometa, da se vozi laganije, sporije osobito na križalištima gdje su veće vibracije", rekla je predsjednica Uprave ZET-a Ljuba Romčević - Žgela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nesavjesne vozače, kažu u ZET-u, građani mogu prijaviti. Posljedice jurnjave nekome bi se doslovno mogle obiti o glavu. 

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo