očevid u vrtićkom dvorištu / Građani u šoku nakon mine u čepinskom vrtiću: 'Tu nam se djeca igraju, nije nam svejedno'

Image
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Proveden je i očevid u vrtićkom dvorištu, a policija nastavlja daljnje kriminalističko istraživanje

4.9.2020.
20:19
Dubravka Petric/PIXSELL
VOYO logo

Bezbrižnu dječju igru u dvorištu Dječjeg vrtića "Zvončić" u Čepinu u četvrtak je zamijenio šok i strah kada su mališani u tom krugu pronašli - protupješačku minu! Riječ je o velikom vrtiću, jedinom u tom mjestu nadomak Osijeku, u kojem boravi oko 200 mališana.

Tete su djecu odvele na sigurno

Kako neslužbeno doznaje Večernji list, minu su prva uočila upravo djeca, dok su trčkarala dvorištem, a očito prepoznavši da je riječ o nečemu opasnom i što ne bi trebalo biti u blizini njihova vrtića, pozvali su svoje tete. Odgojiteljice su, potom, odmah alarmirale policiju, a mališane sklonile na sigurno dok policijski službenici ne odrade svoj posao. Bila je bez upaljača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Operativno dežurstvo policije zaprimilo je u četvrtak oko 11.20 sati telefonsku dojavu da je u dvorištu vrtića na širem području grada Osijeka pronađena mina. Na mjesto događaja izašao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu, koji je s mjesta pronalaska na siguran način izuzeo protupješačku minu'', priopćio je Zoran Kon, glasnogovornik Policijske uprave osječko-baranjske.

Proveden je i očevid u vrtićkom dvorištu, a policija nastavlja daljnje kriminalističko istraživanje i potragu za neodgovornom osobom koja je ostavila minu djeci pred nosom. Netko ju je, naime, bacio u travu, a ne zna se točno kada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Važno je istaknuti da djeca nisu bila ugrožena jer je mina bila bez upaljača'',  dodaje glasnogovornik Kon.

Bez obzira na to, uznemirujuće je što je uopće nekome palo na pamet, ako ne ugroziti, a onda dobrano uplašiti i unijeti nemir među zaposlenike i dvjestotinjak djece u "Zvončiću", kao i njihove roditelje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
istraga u tijeku /

Šokantno otkriće u Osijeku: U dvorištu dječjeg vrtića pronašli minu, pirotehničari su je uklonili

Image
istraga u tijeku /

Šokantno otkriće u Osijeku: U dvorištu dječjeg vrtića pronašli minu, pirotehničari su je uklonili

'Ima huligana'

''Kada sam čula što se dogodilo, nije mi bilo svejedno! Kako će mi biti svejedno kada se tuda šećemo i mi i djeca... '', izjavila je jedna Čepinka, koja živi preko puta vrtića.

''Vidio sam dva policijska vozila parkirana pred vrtićem, ali pojma nisam imao da je pronađena mina! Prije su se djeca iz našeg mjesta okupljala oko vrtića i radila nerede, zbog toga je postavljen videonadzor na zgradu, a i policija ju je svaki dan obilazila. Pa se sve smirilo i jedno vrijeme nije se ništa događalo... No došao je neki novi naraštaj mladih koji se tu ponovno okupljaju, ima i huligana. Jedna susjeda i ja znali smo se čak prošetati i obići dvorište '', kazao je susjed Vlado.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A gotovo da nema dana, a da nema barem jedne intervencije PU osječko-baranjske zbog oružja i minsko-eksplozivnih sredstava, mahom zaostalih iz Domovinskog rata. Zvuči to nevjerojatno, s obzirom na to da je rat završen prije četvrt stoljeća. Primjerice, samo pet dana ranije, u nedjelju oko 18.30 sati, građanin je na svojoj ogradi u prigradskom naselju Višnjevcu pronašao obješenu vrećicu s ručnom bombom M-75.

Iz Policijske uprave osječko-baranjske, rekli su da su odgojiteljice vrtića u Čepinu postupale onako kako se i savjetuje u takvim situacijama: detektirale su napravu, nisu ništa dirale i pozvale su odmah policiju. Jesu li mališani dirali minu kada su je tek pronašli, policija nije otkrila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo