Traže disciplinski postupak / Građanin upitao gdje su maske, a policajac mu odgovorio: 'Evo tu su! 'Ajde je*i se'

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Predsjednik jednog policijskog sindikata traži disciplinski postupak protiv predsjednika drugog sindikata

14.10.2020.
9:46
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Sindikat policijskih službenika (SPS) uputio je dopis načelniku Policijske uprave zagrebačke Marku Rašiću u kojem se traži disciplinski postupak za Dubravka Jagića, predsjednika Sindikata policije Hrvatske (SPH).

U dopisu kojeg potpisuje predsjednik SPS-a Mario Puškarić, disciplinski postupak se traži zbog ''nedoličnog ponašanja policijskog službenika''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dopis prenosimo u cijelosti:

''Poštovani načelniče, gospodine Rašić,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Javnosti je postala dostupna snimka HTV4 od 12. 10. 2020. godine prilikom davanja intervjua Dubravka Jagića, predsjednika Sindikata policije Hrvatske, u kojoj je nakon upita građanina 'Di su vam maske svima?'dotični policijski službenik rekao: 'Evo tu su, tu su, evo vidiš ih, ajde JEBI SE'.

Takvim krajnje nedoličnim i sramotnim ponašanjem policijskog službenika Dubravka Jagića, koji je uz dužnost predsjednika Sindikata policije Hrvatske i policijski službenik V. policijske postaje Zagreb, teško je narušen ugled policije u javnosti, osobito jer je pitanje građanina bilo sasvim ispravno i legitimno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na to da su svi građani u Hrvatskoj jednaki pred zakonom što jamči i Ustav RH, pa tako i policijski službenici i da se Zakon o policiji odnosi na sve jednako, bez obzira radi li se o rukovodećem policijskom službeniku ili sindikalnom povjereniku i predsjedniku sindikata, a da ste policijske službenike koji su nedavno zatečeni u tramvaju bez maski (čije su snimke izašle u javnost) disciplinski progonili, postavljamo Vam upit jeste li protiv Dubravka Jagića pokrenuli disciplinski postupak pred nadležnim disciplinskim sudom zbog teže povrede službene dužnosti iz članka 96. stavka 1. točke 7. Zakona o policiji (nedolično ponašanje u službi i izvan službe koje teško šteti ugledu policije) odnosno jeste li prije započinjanja postupka prethodno podnijeli zahtjev Sindikatu policije Hrvatske za davanje suglasnosti za vođenje disciplinskog postupka odnosno skidanje sindikalnog imuniteta, a ako niste iz koje razloga to niste učinili do sada obzirom da je postupak hitan?''

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo