ulaganje u zablaće / Gradonačelnik Burić: 'Drago nam je da je Šibenik zanimljiv investitorima poput Brada Pitta'

Image
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Brad Pitt nedavno je boravio u Šibeniku navodno obilazeći lokacije na kojima bi želio investirati

21.9.2016.
12:08
Dino Stanin/PIXSELL
VOYO logo

Šibenski gradonačelnik Željko Burić izrazio je u srijedu zadovoljstvo što je Gradsko vijeće usvojilo cjelovite izmjene Generalnog urbanističkog plana (GUP), koji se po prvi put mijenja još od 1988. godine, a zadovoljan je i interesom poznatog glumca Brada Pitta za ulaganje u kompleks Zablaća, gdje se planira gradnja hotelsko-turističkog resorta.

Gradonačelnik Burić izjavio je Hini kako je novi kroj GUP-a, strateškog prostorno planskog dokumenta, obuhvatio preko dvije tisuće hektara kopnene i 500 hektara morske površine, od kojega očekuje da će omogućiti sustavni razvoj šibenskog područja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
VRIJEDNE DVIJE MILIJARDE EURA /

Brad Pitt je izgubio Angelinu, ali je dobio posao u Hrvatskoj: Šibenik mu odobrio gradnju vila

Image
VRIJEDNE DVIJE MILIJARDE EURA /

Brad Pitt je izgubio Angelinu, ali je dobio posao u Hrvatskoj: Šibenik mu odobrio gradnju vila

Naglasio je kako je novi GUP temeljito zaštitio povijesnu jezgru Šibenika kao kulturno bogatstvo, ali i otvorio mogućnost novim investicijama u građevinskom sektoru. Prije svega, za investicije je otvoreno područje Zablaća, odnosno lokaliteta Male i Velike Soline gdje bi se, prema ideji koja postoji već godinama, izgradio hotelsko-turistički resort čija se vrijednost procjenjuje na oko dvije milijarde eura. Planiraju se i prateći sadržaji poput golf igrališta i tematskog parka, kao svojevrsne kulturno-obrazovne točke za prezentaciju gospodarskih aktivnosti Šibenika od njegova postanka, poput solana i starih zanata.

Gradonačelnik nije želio nagađati je li glumac Brad Pitt, koji je nedavno boravio u Šibeniku navodno obilazeći lokacije na kojima bi želio investirati, jedan od ulagača u zablaćki kompleks.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hoće li Pitt zaista ulagati u projekt, pokazat će vrijeme", kazao je Burić, ali i izrazio zadovoljstvo što Šibenik privlači interes i tako poznatih imena jer to, poručio je, znači da se u gradu napravilo mnogo kada je riječ o investicijama i sveukupnom razvoju gradskog područja.

Burić je podsjetio na niz infrastrukturnih projekata, od izgradnje kolektora i odvodnje u punom obuhvatu, do projekata uređenja šibenskih tvrđava sv. Mihovila i Baronea, a sada i sv. Ivana, za koje je grad dobio 41 milijun kuna iz EU fondova. Sve to, uz niz manjih investicija, doprinijelo je popularizaciji Šibenika među investitorima, istaknuo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim Zablaća, novi kroj GUP-a otvorio je prostor za ulaganje u područje bivše tvornice TEF, gdje je predviđena gradnja turističkih sadržaja s dvije tisuće kreveta.

Ukupno je, naglasio je Burić, 250 hektara površine Šibenika namijenjeno izgradnji stanova i kuća, a za mješovitu namjenu određeno je 184 hektara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao cilj gradske uprave naveo je da do 2030. godine Šibenik postane jadranski centar zelenih industrija, kako je i navedeno u njegovoj razvojnoj strategiji, ali i da otvori prostor sustavnom razvoju koji će gradu omogućiti razvoj, a njegovim stanovnicima bolji životni standard.

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo