'BILO JE PRESTRAŠNO' / Gradonačelnik Dumbović objasnio što se jučer dogodilo u Petrinji: 'Supruzi sam rekao da moramo iz kuće van...'

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Pitam vas što biste napravili da ste prije 10 dana imali potres u kojem vam je ženi palo nešto na glavu, kazao je Dumbović

7.1.2021.
16:32
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović na konferenciji za medije koju je održao zajedno s ličko-senjskim županom Darkom Milinovićem i gradonačelnikom Novalje Antom Dabom, koji su za Sisačko-moslavačku županiju donijeli donaciju od 100 tisuća kuna  te isto toliko za gradove Petrinju i Glinu, a za Zavičajnu udrugu "Vila Velebita" 50 tisuća kuna, rekao da se takve stvari ne mogu nikada zaboraviti. 

"Mi smo ostali bez grada, nemamo ni jednu ustanovu, nemamo staru jezgru grada, nemamo baštine i čupamo sve iz zgrada što možemo iščupati, a to su bile trajne vrijednosti i povijesne vrijednosti grada", kazao je Dumbović. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnik Dumbović je kazao da mu se nikada građani nikada nisu žalili da su nakon rata loše obnovljene kuće. "Nikad mi se nisu žalili. I koliko ja znam, da ima samo nekoliko kuća, a nema onoliko koliko se priča. Ali spreman sam vidjeti koje su to kuće", rekao je Dumbović. 

Image
Upozorio sve koji žele pomoći /

VIDEO Volonter Crvenog križa: 'Žena kojoj je razorena kuća sigurno će htjeti obuti ovo da uživa u pogledu na ono što joj se dogodilo'

Image
Upozorio sve koji žele pomoći /

VIDEO Volonter Crvenog križa: 'Žena kojoj je razorena kuća sigurno će htjeti obuti ovo da uživa u pogledu na ono što joj se dogodilo'

"Treba maknuti ljude iz strogog centra grada"

"Više ne želimo da se radi ono što nije na temeljima od armiranog betona", kazao je Dumbović te dodao je sada jedinstvena prilika "graditi grad na dobrim temeljima" i da moraju napraviti grad kojem ni jedan potres ništa ne može napraviti. Rekao je da sada ne treba potezati tko je kriv za ono prije 20 godina, ali da iz toga treba izvući pouku. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje o potencijalnoj evakuaciji stanovnika u centru Petrinje, Dumbović je kazao da su se na Stožeru dogovorili da komunikacija i realizacija infrastrukture i podjele hrane ne može biti u strogom centru grada. 

"Grad je sada blokiran sa svih strana. Imamo velikih problema. Treba maknuti ljude iz strogog centra grada", rekao je Dumbović govoreći o dijeljenju hrane i infrastrukturi koja je sada smještena u centru Petrinje. Naglasio je da se tamo sada dijeli hrana za 7 do 8 tisuća ljudi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve sam napravio da dođem do supruge"

Odgovorio je i na informacije da je jučer prošao kroz policijsku blokadu u centru Petrinje. "Ne znam tko vam je rekao da sam se oglušio. Moja kuća je u ulici Ivane Brlić Mažuranić i želio sam doći do supruge. U tom sam trenutku napravio sve da dođem do nje. Da sam srušio ogradu, vidjele bi se ogrebotine na autu", kazao je. 

"Svjestan sam da sam pogriješio. Pitam vas da ste prije 10 dana imali potres u kojem vam je ženi palo nešto na glavu, a to je grijači dio koji je na plafonu. Kada joj je palo, išla je na šivanje i to je bilo u najvećoj frci drugi dan. Kad mi se sinoć javila u panici, jednostavno sam morao doći do supruge. I došao sam na način koji nije propisan", rekao je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sinoć je bilo prestrašno i u šoku sam rekao moramo zatvoriti grad. Supruzi sam rekao da moramo iz kuće van. Pitala me kuda ćemo, a ja sam joj odgovorio da ode na more, a da ja moram ostati. To je istina", rekao je. 

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo