Brođani bez pitke vode / Gradonačelnik Duspara gost Direkta: 'Odgovorna je tvrtka koja je izvodila radove; sigurno se nije izlilo 150 litara benzina'

'Imamo ime tvrtke koja je izvodila radove i dovela do tog incidenta', kazao je slavonskobrodski gradonačelnik u RTL Direktu

2.4.2018.
22:27
VOYO logo

Pitku vodu građani Slavonskog Broda i okolnih općina dobit će tek za 15 dana. Potvrdio je to ministar zaštite okoliša energetike Tomislav Ćorić, nakon što je 90 tisuća mještana tog kraja, zbog onečišćenja ugljikovodicima, Uskrs dočekalo uz vodu iz cisterni. 

Zbog onečišćenja vode zaiskrilo je na jutrošnjem sastanku između ministra Ćorića i gradonačelnika Duspare, koji je Ćorića optužio da se od Brođana krije inspekcijski nalaz, na što je ministar Dusparu nazvao destruktivnim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na videovezi imamo gradonačelnika Slavonskog Broda, gospodina Mirka Dusparu.  

Gospodine Duspara, smatrate da se u ovom slučaju nešto želi zataškati? Tko i što?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mislim da su Brođani s pravom govorili da se nešto zataškava s obzirom da se ovaj incident dogodio 28. ožujka negdje oko 1 sat kad su pozvane naše javne vatrogasne postrojbe da izađu na teren i to saniraju. Izlila se određena količina nafte ili benzina, to sigurno nije 100-150 litara. Nikakva obavijest nije stigla u grad niti u trgovačko društvo. Naši bazeni s vodom su dva kilometra udaljeni od tog mjesta. Imamo puno pravo žaliti se da se nešto zataškava. Tvrtka koja je radila sanacija radila je samo površinski, pet centimetara. Napustili su teren. Ako je cijev na tri metra dubine onda je trebalo kopati tri metra i odvesti tu zemlju negdje dalje da ne zagađuje bunare.

Ministar vam je odgovorio da insinuirate nečiju odgovornost bez pokrića, što kažete na to?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao sam ministru ono što mislim da je u redu kad su u pitanju životi građana Slavonskog Broda. Nisam nikog optužio, nego imamo informaciju, promet je bio zatvoren pet-šest sati taj dan, pjenom je pokriveno preko tisuću kvadratnih metara zemlje koja je bila natopljena benzinom. I imamo ime tvrtke koja je izvodila radove i dovela do tog incidenta. Prema tome ne znam tko je tu destruktivac.

Mislite li da će nadležni ispoštovati ovaj rok od 15 dana, nakon čega bio Brođani opet trebali imati pitku vodu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iskreno se nadam da se to može odraditi u 15 dana. Nećemo dobiti onu količinu koja je potrebna građanima. Građani Broda su strpljivi, naučeni su na gadne stvari, ali ne želimo da nas netko mulja. Očekujemo da imamo pitku vodu za 15 dana i da se otkrije tko je odgovoran te da nadoknadi štetu.

Tko je odgovoran po vama?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgovorna je tvrtka koja je izvodila radove. Možda policija još nekog otkrije. Na DORH-u i policiji je da otkrije kolika je ta odgovornost.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo