uskoro na čelu sdp-a? / Gradonačelnik Koprivnice naslijedit će Bernardića: Jakšić ima punu podršku Ostojića i Komadine?

Image
Foto: Patrik Macek/Damir Spehar/PIXSELL

Jakšić se u rješavanje unutarstranačkih problema, koji tinjaju praktički otkad je prije dvije godine Davor Bernardić postao šef stranke, javno uključio relativno nedavno, a sad je navodno dobio podršku istaknutih kolega

21.7.2018.
16:14
Patrik Macek/Damir Spehar/PIXSELL
VOYO logo

Gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić sve se češće u medijima spominje kao nasljednik Davora Bernardića na poziciji predsjednika SDP-a.

Nakon što je prije nekoliko dana takvu informaciju kao vrlo izglednu objavila Slobodna Dalmacija, to su danas učinili i Jutarnji te Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jakšić se u rješavanje unutarstranačkih problema, koji tinjaju praktički otkad je prije dvije godine Davor Bernardić postao šef stranke, javno uključio relativno nedavno, istupivši u medijima i direktno tražeći Bernardićevu ostavku. 

Potom je supotpisao pismo dijela SDP-ovih gradonačelnika koji traže promjene u stranci, ali nije stao na stranu otvorenih pobunjenika protiv Bernardića predvođenih nedavno suspendiranima Peđom Grbinom, Mihaelom Zmajlovićem i Sinišom Hajdaš-Dončićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U ovome trenutku na pameti su mi samo Koprivnica i želja da napokon dođe do promjena u SDP-u i da on bude jači. O drugome ne razmišljam. Kad SDP ponovno postane jaka stranka, lako će se izabrati novo vodstvo", izjavio je Jakšić danas za Podravski.hr. 

No, nema sumnje da su mu ambicije u zadnjih nekoliko tjedana porasle, a tomu su kumovale, kako neslužbeno doznaje Podravski, i poruke koje je dobio od stranačkih prvaka – da je upravo on najbolje rješenje među kandidatima opterećenima pripadanjem ovoj ili onoj struji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodno su mu Zlatko Komadina i Rajko Ostojić – koji su doveli Bernardića na čelo stranke – otvoreno kazali kako ga vide na čelu SDP-a, a istu je poruku, kako se šuška, dobio i od stranačkog barda Josipa Leke.

Inače, na Jakšićevu inicijativu krajem lipnja sazvala se i koordinacija gradonačelnika SDP-a koja djeluje unutar stranke, te se očekuje da će se ondje pojaviti svi gradonačelnici koji ne pristaju na inicijativu Peđe Grbina, Siniše Hajdaša Dončića, Mihaela Zmajlovića, Vojka Obersnela i ostalih koji traže da se Bernardić povuče s čela stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo