tragedija na pruzi / Gradonačelnik Ludbrega o nesreći: 'Ne znam zašto HŽ ne postavlja rampe. Da je postojala, to se ne bi dogodilo'

Image
Foto: RTL

'Mi pokušavao inzistirati na HŽ infrastruktura uredi sve pružne prijelaze', rekao je Bilić

15.9.2022.
19:30
RTL
VOYO logo

Jutros su na pružnom prijelazu osiguranom Andrijinim križem i znakom stop poginuli žena i dvoje djece. Na mjestu nesreće bio je RTL-ov reporter Boris Mišević koji je razgovarao s gradonačelnikom Ludbrega, Dubravkom Bilićem.

Ovo je prva takva nesreća na tom pružnom prijelazu, no nije i na okolnima. Tragičnom ishodu pridonijelo je to što nitko u automobilu nije bio vezan, a djeca nisu bila u autosjedalicama, iako su trebala biti. Prema izjavama vatrogasaca, tijela su bila van automobila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je zaista velika tragedija, pogodila je sve koji ovdje žive. Naši vatrogasci teško su proživjeli cijelu ovu tragediju i traumu koja se nije trebala dogoditi", rekao je Bilić.

Na pitanje treba li postaviti rampu na sve pružne prijelaze, i je li to moguće napraviti, Bilić odgovara potvrdno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U Ludbregu na šest pružnih prijelaza, na česti postoje rampe. Da je i na ovom postojala rampa sigurno se ovo ne bi dogodilo. Mi pokušavao inzistirati da HŽ infrastruktura uredi sve pružne prijelaze, ne samo u Ludbregu, nego i u Hrvatskoj, da se ne događaju ovakve tragedije i da mlade na  nestaju na ovakav način" kaže.

Image
KOBNI PRIJELAZ /

HŽ o nesreći kod Ludbrega: 'Svi prijelazi osigurani su zakonski propisanim načinom'

Image
KOBNI PRIJELAZ /

HŽ o nesreći kod Ludbrega: 'Svi prijelazi osigurani su zakonski propisanim načinom'

Dodaje da ne shvaća zbog čega HŽ infrastruktura ne postavlja rampe na sve pružne prijelaze, bez obzira na činjenicu da su vlakovi u hrvatskoj spori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da bi se moralo naći sredstava. Ima mnogo mogućnosti, i kroz europske projekte, a se ovakve stvari više ne događaju", rekao je Bilić.

Kazao je kako su nedavno imali pogiblju jedne bicikliste koja nije vidjela vlak, a da je tragedija bilo i ranijih godina, kada su stradavali putnici u automobilima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je jedna tragedija za sve, i za vlakovođe i obitelji. U svakom slučaju bi trebalo to izbjegavati", rekao je Bilić.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo