napeta situacija / Gradonačelnik Petrinje pojasnio svoju izjavu o vraćanju novca: 'Premijer mi je dao riječ da će novca biti više'

Image
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL

'Mi smo ljudi, izgubili smo svoj grad i nismo kamen. Emotivno normalno da moramo reagirati', kaže Darinko Dumbović

2.1.2021.
13:15
Željko Lukunić/PIXSELL
VOYO logo

Gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović pojasnio je u subotu svoju raniju izjavu poručivši da nije vratio novac za obnovu nego je rekao da ga ne treba jer mu je iznos od 30 milijuna kuna neprihvatljiv, a dodao je i kako mu je premijer dao riječ da će novca biti više.

"Ja ga nisam vratio, samo sam rekao da ga ne trebam. Rekao sam da sam prespavao noć i da sam donio odluku da je to za mene bila ponuda koja nije bila prihvatljiva, za moj stožer i mene kao čovjeka. Mi smo ljudi, izgubili smo svoj grad i nismo kamen. Emotivno normalno da moramo reagirati. Mislim da svi imamo šansu da stanje popravimo. Razgovarao sam s premijerom i dao sam mu do znanja da moramo imati još snažniju komunikaciju u preraspodjeli sredstava", rekao je Dumbović u centru Petrinje gdje su obilježavali Dan žalosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smatra da se novac pomoći ne bi trebalo politizirati da način da mu se govori da se radi o predizbornoj kampanji.

"Moja kampanja je na neki način umrla s gradom. Ovdje nema kampanje ni politike, samo jasni stavovi da je Petrinja najgore razrušen grad na ovom području", kazao je Dumbović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer Plenković dao riječ da će novca biti više

Dodao je kako smatra da su svi dobili premalo sredstava, ali i da je premijer Plenković dao riječ da će ga biti više.

Image
pomoć stradalima u potresu /

Sisačko-moslavački župan odgovorio na prozivke: 'Petrinja je stradala najviše, dobila je najviše. Ne radi se po stranačkom ključu'

Image
pomoć stradalima u potresu /

Sisačko-moslavački župan odgovorio na prozivke: 'Petrinja je stradala najviše, dobila je najviše. Ne radi se po stranačkom ključu'

"To je meni trebalo. Prije svega sam bio siguran da poruka koju dajem mora biti jasna. Neću dozvoliti nikada da politički ključ osim struke dodjeljuje financijska sredstva. 30 milijuna nije novac koji bi zadovoljio danas, ali dobio sam riječ da ćemo dobiti više sigurno", naglasio je Dumbović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je kako im nije bilo prihvatljivo u ovome trenutku što je Glina dobila 25 milijuna kuna pomoći, a oni 30 milijuna.

"Sve se ruši, kada pogledate lijevo i desno se ruši. Sud se ruši, Gradska uprava, komunalno poduzeće, privreda, osnovna škola, katastar se ruši, grad se jednostavno cijeli ruši. U ovome dijelu gradske jezgre koja je napravljena u 18. i 19. stoljeću bilo kakva improvizacija u ovim kućama na lošim temeljima bila bi najveća glupost", kazao je Dumbović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Suradnja u vladi nije upitna

Na pitanje je li ga premijer smirivao jer su Reformisti koalicijski partner u Vladi, Dumbović kaže kako suradnja nije upitna.

"Suradnja ne dolazi u obzir da dođe u pitanje, i ne dolazi u obzir da mene može ili Čačić ili premijer smiriti. Ti ljudi ne postoje na svijetu iz političkog života, ili bilo kakvog drugog autoriteta, za mene su autoriteti umrli. Za mene živi samo čovjek koji treba ruku politike koja će imati odgovornost prema ovom prostoru", istaknuo je Dumbović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je i kako ne očekuje odgovornost samo od premijera, već i od lidera Europske unije.

"U protivnom, ako Europe ne bude ovdje da pomognu, onda ja kao europejac ne trebam tu Europu, i to onda moram narodu reći. Meni ne treba ničija procedura od godinu ili godinu i pol dana, sutra, meni trebaju zakoni", zaključio je Dumbović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo