Uživo s mora / Gradonačelnik Šibenika: 'Na 22 ha gradit ćemo, ne za turizam, nego gradsku četvrt, i to 40% za javne potrebe'

Image

Tamo gdje je nekoć bilo područje zatrovano desetljećima industrije teških metala, danas se u prelijepom gradu na Jadranu zbiva nešto sasvim novo

9.7.2022.
21:48
VOYO logo

Šibenik dobro plovi turističkim brojkama. Što ga još čeka, u RTL-u Danas doznali su od NIkoline Radić koja se javila u emisiju iz Šibenika uživo. Koji je plan za daljnji razvoj grada?

Sad su dovršili tri fortifikacijska objekta, objasnila je, sljedeći je eskalator koji bi trebao ići od rive do tvrđave Sv. Mihovila. To bi bila prva postaja. Gdje bi išao dalje, kazao je gradonačelnik Željko Burić. On je rekao da je eskalator početak povezivanja sve tri kopnene tvrđave:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Inače, nije to tako lak zadatak sve ih obići odjednom. Eskalator je u ovom trenutku u fazi izrade izvedbenog projekta."

Rekao je da su i eksalator osigurali financirati od europskog novca: "Ne niti iz Fonda za oporavak niti iz Kohezijskog fonda, zato što je Grad Šibenik ušao u tzv. integralna teritorijalna ulaganja."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plaža koja je ranije bila područje industrije ferolegura, što je značilo da je područje bilo zagađeno teškim metalima, sad je stanje sasvim drugačije: "Na 22 hektara, u produžetku plaže Banj, razvit će se, ne turistički kompleks, nego potpuno nova gradska četvrt. Oko 40 posto će biti za javne potrebe Šibenika."

Šibenik planira desetljećima unaprijed, konstatirala je Nikolina Radić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijeli razgovor pogledajte ovdje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo