o uhićenjima / Gradonačelnik Tomašević otkrio koje urede policija najviše pretresa te poručio: 'Želimo da se raščiste svi sumnjivi poslovi u Gradu'

U 6 ujutro započeli su izvidi u službenim prostorijama Gradske uprave na Trgu Stjepana Radića 1.

30.6.2021.
11:50
VOYO logo

Gradonačelnik Tomislav Tomašević u podne održava konferenciju za novinare vezano uz uhićenja koja od jutra traju u gradu Zagrebu. Jutros u 6 sati službenici Državnog odvjetništva Republike Hrvatske, Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, započeli su izvide u službenim prostorijama Gradske uprave na Trgu Stjepana Radića 1.

Image
oglasili se iz grada /

O uhićenjima u Zagrebu oglasio se gradonačelnik Tomašević

Image
oglasili se iz grada /

O uhićenjima u Zagrebu oglasio se gradonačelnik Tomašević

Konferenciju uživo pratite na našem portalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na početku je gradonačelnik rekao: "Danas su ovdje u zgradu rano ujutro došli policija i USKOK. Pretres je i dalje u tijeku. Najviše pretresaju urede na trećem katu, u uredu stručne službe bivšeg gradonačelnika, rekao je Tomašević o pretresima u Gradskom poglavarstvu", rekao je, dodavši da su pretresi bili u Gradskom zavodu za zaštitu spomenika kulture i prirode i Zavod za prostorno uređenje grada Zagreba. 

"Što se tiče uhićenih, pročelnica Šulentić jest uhićena. Druga osoba je vozač Krajina, to je ono što vam mogu reći. Druge informacije imam neslužbeno. O sadržaju ne mogu govoriti", rekao je Tomašević, dodavši da oni surađuju s istražnim tijelima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želimo da se raščiste svi sumnjivi poslovi u Gradu. Ne želim da Grad bude simbol korupcije i sve ćemo napraviti da se to raščisti", dodao je.

"Ako se radi o Adventu, na to sam upozoravao još 2019. godine. Upozoravao sam i na davanje kućica u najam i prije Adventa. Mi smo i dalje posvećeni da svu dokumentaciju damo na uslugu istražnim tijelima", kaže Tomašević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglasio je kako o sadržaju predmeta, zašto su uhićeni ljudi, ne može govoriti niti on to ne smije znati.

"Ja vam to ne mogu ni na koji način komentirati", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglasio je kako je ovo istraga koja traje duže.

"Radi se o kaznenim djelima za koje postoji sumnja već dugo. Mi smo potpuno na raspolaganju istražnim tijelima. Najavio sam više revizija, posebno oko toga kako se dodjeljuju javne površine u Gradu", rekao je, dodavši kako morajuo pričekati službene potvrde od strane istražnih tijela da bi vidjeli hoće li biti smjena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo