Pobuna u Dubrovniku / Gradski političari stopirali prodaju atraktivnog zemljišta ocu tenisačice Ane Konjuh!

Sa svih je dužnosti smijenjena i zamjenica dubrovačkog gradonačelnika, Orlanda Tokić

22.11.2018.
15:50
VOYO logo

Zemljište na Lapadu uz koje se već grade nove zgrade, namijenjeno je za stanove koji su navodno već prodani. Uz stopirani projekt, sankcionirana je zamjenica gradonačelnika.

Nakon što je na zadnjem gradskom vijeću povukao točku o prodaji 700 kvadrata gradske zemlje, Mato Franković je sa svih dužnosti povukao i svoju zamjenicu Orlandu Tokić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Do pravorijeka povjerenstva za sukob interesa kojem ću ja poslati sve dokumente da utvrdimo je li zamjenica bila u sukobu interesa ili nije“, kazao je Mato Franković, gradonačelnik Dubrovnika.

Tokić je izrađivala projektnu dokumentaciju za izgradnju zgrada koje su se dijelom trebale biti izgrađene i na ovom gradskom zemljištu, a za koju je investitor, Primorje gradnja,  iskazao interes.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Dakle ono što je važno za reći je činjenica da je zamjenica Tokić sklopila ugovor za izradu idejnog rješenja prije nego što je postala zamjenica u siječnju 2017-te godine nije bila nikakva dužnosnica HDZ-a“, rekao je Franković.

Sam voditelj projekta, otac poznate tenisačice - Marijo Konjuh, priču oko bilo kakvog pogodovanja odbacuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dakle apsolutno je sve čisto, sve po zakonu. Nikad u svom poslu, evo u dvadesetak godina, nisam ništa ispod žita, kukolja napravio. Oni koji me u Dubrovniku poznaju, znaju da ja sigurno ne bi na to pristao", kazao je Konjuh.

Potez Frankovića da svoju zamjenicu suspendira i prijavi povjerenstvu za sukob interesa oporba podržava. Ipak napominju, mnogo je slučajeva gdje se gradska zemlja krojila i olako davala po volji investitora

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Tako smo primjerice govorili da nam ne treba ni cesta Frana Supila na Belvederu pa ćemo i od tog dijela odustat tako i u mnogo većim projektima govorimo oko kojih su se srđevci okupili , glavni je problem tretmana prostora i njegovog ne sagledavanja u cjelini“, kazao je gradski vijećnik Ljubo Nikolić.

Projekt Marija Konjuha svakako će morati u reviziju, jer Franković je odlučio dok je on na čelu grada, ovaj dio gradske zemlje više neće na prodaju

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo