ANKETA: ŠTO VI MISLITE? / Gramatičke greške i čudan izgovor: Svi su primijetili engleski profesorice Šuice - Pogledajte zašto!

Image
Foto: AP Photo/Francisco Seco

Šuica je nešto kraće od tri sata odgovarala na pitanja zastupnika na engleskom jeziku

4.10.2019.
11:44
AP Photo/Francisco Seco
VOYO logo

Hrvatska kandidatkinja za potpredsjednicu Europske komisije Dubravka Šuica nakon saslušanja u Europskom parlamentu ima potrebnu većinu za pozitivnu ocjenu, doznaje se iz izvora u Europskom parlamentu.

Tijekom rasprave koja je trajala nešto kraće od tri sata, dominirala su u pitanja u vezi s Konferencijom o budućnosti Europe i demografiji, što spada u njezin resor te neka svjetonazorska pitanja. Postavljeno je pitanje o njezinoj imovini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šuica je na pitanja odgovarala na engleskom jeziku, a mnogi su komentirali kako se baš i nije proslavila budući da je po zanimanju profesorica engleskog i njemačkog jezika.

Šuica je 1981. završila anglistiku i germanistiku na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, bila na doškolovanju na University of Buffalo u New Yorku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na posao nije dugo čekala. Iste godine kad je diplomirala, dobila je posao u Osnovnoj školi Lapad u Dubrovniku. Tamo je mlade engleskom i njemačkom jeziku podučavala do 1988. godine. Tada je te jezike predavala u Centru za odgoj i usmjereno obrazovanje u Dubrovniku. Od 1990. do 1992. godine predavala je engleski i njemački u Umjetničkoj školi Luke Sorkočevića. Onda je dvije godine bila asistentica na Pomorskom fakultetu u Dubrovniku. 

Od 1994. do 2000. bila na poziciji profesorica engleskog jezika na Veleučilištu u Dubrovniku, a dvije godine je u tom vremenu bila profesorica njemačkog jezika na American College of Management. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od 2012. do danas je predsjednica odbora HDZ-a za vanjske poslove i europske integracije, dvije godine je bila potpredsjednica Odbora za europske integracije u Hrvatskom saboru, a do dan danas je zastupnica u Europskom parlamentu u Bruxellesu. Logično, obnašanje u Bruxellesu zahtijeva svakodnevnu komunikaciju na engleskom jeziku pa nam nije jasno kako ga Šuica dosad nije svladala.

Osim što je u svom izlaganju demonstrirala tzv. ''russian english'', Šuica je imala i neobičnih rečeničnih konstrukcija i gramatičkih gafova, a ni izgovor joj nije bio tečan. To su primijetili i brojni građani koji su pratili predstavljanje u Europskoj komisijI pa su jučer i danas društvene mreže pune kritika na njen račun.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U anketi vas pozivamo da nam kažete što vi mislite o Šuičinom izlaganju u Bruxellesu.

Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo