komentar nakon prebrojavanja / Grbin: 'Bilo bi primjereno da je Predsjednica pričekala službene rezultate'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Nakon što je na više od 70 posto prebrojanih glasačkih mjesta DIP HDZ-u davao 59, a SDP-u 56 mandata, Grbin je kazao kako se sada na respektabilnom uzorku vidi da je riječ o potpuno izjednačenom rezultatu

9.11.2015.
7:30
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Član Glavnog odbora SDP-a Peđa Grbin kazao je u prvim satima ponedjeljka kako bi bilo primjereno da je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović pričekala službene izborne rezultate prije nego što je čestitala izbornom pobjedniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Predsjednica je mogla pričekati s čestitkama i objavu konačnih službenih rezultata ovih izbora, to bi bilo primjereno", kazao je Grbin u SDP-ovu izbornom stožeru u zagrebačkoj Tvornici kulture. 

Nakon što je na više od 70 posto prebrojanih glasačkih mjesta DIP HDZ-u davao 59, a SDP-u 56 mandata, Grbin je kazao kako se sada na respektabilnom uzorku vidi da je riječ o potpuno izjednačenom rezultatu, s obzirom da je IDS osvojio četiri mandata u saboru. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S našim koalicijskim partnerima, trenutno smo izjednačeni sa HDZ-om. Vjerujem da će se to još malo i korigirati do jutra i sada je pred nama da svi sjednemo za stol, da skupimo glave i učinimo ono što je najbolje za Hrvatsku", rekao je.

Grbin računa i na rezultate iz 12. izborne jedinice, u kojoj glasuju pripadnici nacionalnih manjina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iz onoga što sam imao maloprije prilike kontrolirati, čini mi se da su rezultati u 12. izbornoj jedinici dobri. SDSS je očekivano dobio svoje mandate kao i kolega Furio Radin. Također, ponovno ćemo u Saboru gledati kolege Bileka (HNS), Juhasa (SDP) i Kajtazija, te po prvi put novu kolegicu ispred Albanaca, iz redova HNS-a", kazao je Grbin.

"S obzirom na ono što smo radili u protekle četiri godine i s obzirom na stav prema nacionalnim manjinama i sve što se događalo, mislim da smo na te mandate mogli računati i prije nego što smo znali tko će biti izabrani predstavnici nacionalnih manjina", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I Ranko Ostojić oglasio se na Facebooku o zadnjim rezultatima koje je objavio DIP. "Prvo pogledati semafor... i pričekati bar rezultate do kraja... koliko ja vidim... već je neriješeno... bez obzira što bi NETKO želio... Sad smo 59 .. .59.... Pozdrav onima koji su najavljivali dvotrećinsku većinu... pa apsolutnu... pa ovakvu.... Rekla vam je Hrvatska NE... nećete gazit... nećete satrat... tješite se koliko hoćete...",, napisao je Ostojić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo