SVAĐA OKO VRHOVNOG SUDA / Grbin komentirao Mamića pa poručio: 'Očekujem da optuženi HDZ ne opstruira izbor Zlate Đurđević'

Image
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Je li nam za reformu pravosuđa doista potreban Zdravko Mamić, upitao je Grbin

31.3.2021.
15:18
Dino Stanin/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin upitao je u srijedu u Zadru u vezi s današnjom odlukom Državnoga sudbenog vijeća (DSV) o suspenziji dvojice osječkih sudaca treba li za reformu pravosuđa doista Zdravko Mamić.

DSV je  danas donio odluku o suspenziji sudaca Županijskoga suda u Osijeku Darka Krušlina i Zvonka Vekića, protiv kojih je predsjednik tog suda pokrenuo stegovni postupak zbog druženja sa Zdravkom Mamićem, kojemu su sudili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li nam za reformu pravosuđa doista potreban Zdravko Mamić?

"Je li nam za reformu pravosuđa doista potreban Zdravko Mamić?" upitao je Grbin te dodao kako za Vrhovni sud  prava kandidatkinja profesorica Đurđević i kako "očekuju da je DSV potvrdi, a da HDZ, stranka koja je na optuženičkoj klupi ne opstruira njezin izbor".

"Sve lokalne sredine imaju probleme s pravosuđem, a u Zadru pravosuđe pati više od 30 godina pod jarmom jednog čovjeka i jedne stranke", ocijenio je Grbin na konferenciji za novinare s Markom Vučetićem, neovisnim kandidatom za dužnost zadarskoga gradonačelnika na lokalnim izborima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neovisni kandidat Marko Vučetić, koji na izbore izlazi uz potporu koalicije SDP-a i Akcije mladih, komentirao je objavu "Nacionala" o lažnom iskazu Drage Tadića u korist Božidara Kalmete.  

Image
PREMIJER U KARLOVCU /

Plenković opet žestoko o Milanoviću: 'Ne želim da se moja dobra volja pokvari s njegovim primitivnim izjavama'

Image
PREMIJER U KARLOVCU /

Plenković opet žestoko o Milanoviću: 'Ne želim da se moja dobra volja pokvari s njegovim primitivnim izjavama'

Tjednik "Nacional" u najnovijem broju tvrdi kako posjeduje dokaze da je na zatvor osuđeni Drago Tadić priznao da je 2018. na suđenju Kalmeti za izvlačenje novca iz HAC-a lažno svjedočio u njegovu korist. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To nitko nije prenio, a Drago Tadić je dao iskaz da je lažno svjedočio u slučaju Kalmeta. Ovo nije pravna država jer u Zadru postoji osoba koja je pretvorila grad u utvrdu. Moj protukandidat je Božidar Kalmeta, a ne Branko Dukić. U Zadru su institucije kapitulirale. Pozivam DORH da reagira na objavu da je Tadić omogućio oslobađajuću presudu Kalmeti. Hoće li pravosuđe kapitulirati pred Mamićem, Kalmetom i Šeksom, ovisi o aktiviranju pozitivne građanske snage", poručio je Marko Vučetić.

"Milanović je često bezobrazan, ja sam fin"

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin komentirao je i govor koji smeta HDZ-u. "Milanović je često bezobrazan, ja sam fin, a Marko je profesor filozofije. HDZ-u odgovara samo šutnja, a ja šutjeti neću", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje hoće li u Zadru profesor filozofije pobijediti doktora (gradonačelnik Branko Dukić), Grbin je odgovorio kako vjeruje u potporu zadarskih SDP-ovaca. Oni su, dodao je, u stanju napraviti ono što govore.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo